Biografia breu

Vaig néixer el 7 de març de 1976 a Mataró. Jo no ho recordo, però em diuen que eren les 4 de la matinada d’una nit de llamps i trons.

Vaig estudiar als Maristes Valldemia de Mataró des del parvulari (el que ara seria P5) fins al COU (el que ara seria 2n de batxillerat).

Vaig triar ciències perquè les matemàtiques sempre m’han tingut el cor robat.

Vaig estudiar enginyeria de telecomunicació a l’UPC, primer l’enginyeria tècnica a Sant Just Desvern i després la superior al Campus Nord.

Mentre cursava 4rt de telecos vaig entrar de becari en una empresa que, curiosament, és l’empresa on sempre he treballat.

Amb el que havia estalviat del primer any llarg de becari, me’n vaig anar a Paris amb una beca Erasmus a fer el Projecte Final de Carrera. M’hi vaig passar gairebé un any i hi compaginava el Projecte (als matins) amb les pràctiques en una empresa (a les tardes). Les pràctiques a l’empresa em servien, a més de conèixer el funcionament d’una empresa francesa, guanyar uns quants calerons més, que juntament amb la beca Erasmus, em van permetre viure a Paris.

En contra del que molts es pensen i pregonen als quatre vents, no tothom se’n va d’Erasmus amb l’objectiu d’estar-se uns quants mesos de festa subvencionada. En el meu cas, i en el de molts altres Erasmus que vaig conèixer, el primer eren els estudis i les pràctiques a l’empresa i, si sobrava temps, algun cap de setmana fèiem alguna festa.

Quan vaig tornar de l’Erasmus amb el títol d’enginyer sota el braç, vaig tornar a Barcelona, a l’empresa on havia fet de becari. I des de llavors fins ara. Han passat uns quants anys, i jo he passat de ser un becari més a ser el Director de l’oficina amb uns 300 treballadors, la majoria dels quals enginyers. El 25 de gener de 2015 va aparèixer un perfil meu a La Vanguardia: “L’enginyer fidel“.

Entremig vaig estar treballant expatriat un parell d’anys a Porto (2003 i 2004), on l’empresa m’hi va enviar per participar en el projecte del Metro do Porto.

El 2009 i 2010 vaig fer un PDD  a l’IESE.

M’agrada la innovació i l’emprenedoria. Crec que es pot ser innovador i emprenador en tots els àmbits de la vida, incloent a la pròpia empresa. És a dir, no cal muntar una nova empresa per ser emprenedor.

Actualment estic a la Junta Directiva d’algunes associacions/clústers:

A més, també estic al Consell Assessor del Màster de sistemes ferroviaris i tracció elèctrica que es fa a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Per cert, gràcies al meu avi, sóc perico, molt perico. Bé, de fet, tots els pericos som “molt” pericos, no hi ha terme mig. Sóc molt crític amb la forma de gestionar dels Consells d’Administració del “danisme”, incloent els que van tenir Dani Sánchez-Llibre com a President, però també els posteriors amb Ramon Condal i Joan Collet.

En el món perico…

  • sóc el co-creador de Negocis Pericos
  • escric (menys sovint del que m’agradaria) a PericosOnline
  • vaig ser un dels impulsors del #rcdeandtuits
  • vaig ser un dels impulsors de Futur Espanyol, tot i que des de principis de 2013 no en formo part activament per incompatibilitat amb la meva feina

M’encantaria escriure un llibre algun dia. El problema és que no sé de quin tema puc fer-lo perquè li pugui interessar a algú.

A més del blog, em podeu seguir a Twitter, una xarxa de la que sóc un gran defensor. Al Facebook hi sóc però encara no sé ben bé per què (hi entro poquíssim).

El 7 de març de 2016 vaig fer 40 anys i em vaig proposar escriure un post diari al blog i ho vaig batejar com a Projecte #365dies. Uns dies abans vaig escriure un post explicant el repte que engegaria.

Anuncis

One thought on “Biografia breu

  1. Twitter es de “ciencias” y Facebook es de “letras” 😉 por eso te gusta más la red del pajarito…bueno y tal vez por ser periquito, pajarito al fin y al cabo, 🙂
    Un abrazo Oscar. 😀

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: