Aquest estiu vaig llegir Arturo Pérez-Reverte per primera vegada, tal i com vaig explicar a El capitán Alatriste.

Com que va agradar tant la manera en que em va enganxar, vaig posar Pérez-Reverte a la llista dels autors que calia llegir. I després d’haver llegit alguns altres llibres que tenia abans a la llista, li ha tornat a tocar el torn.

Aquesta vegada he llegit Falcó, que no té res a veure amb Alatriste, però que també enganxa des de la primera fins a l’última pàgina.

El llibre està ambientat a la tardor de 1936 i explica l’aventura de Lorenzo Falcó per organitzar i dirigir l’alliberament de José Antonio Primo de Rivera de la presó d’Alacant en la que els “rojos” el tenien detingut. Curiosament avui, 20 de novembre, es compleixen 81 anys de l’afusellament del fundador de la Falange Española.

Lorenzo Falcó és un espia mercenari que, en el moment de la història, treballa pels serveis d’intel·ligència espanyols. Tot i això, ell no pertany a cap bàndol, ni al nacional ni al repúblicà.

Pérez-Reverte té l’habilitat de fusionar història real i ficció, cosa que fa meravellosament i que et permet aprendre alguns fets històrics a la vegada que passes una bona estona.

Per cert, al llibre, a més de Lorenzo Falcó, també té un paper destacat Eva Rengel, que és la protagonista de l’últim llibre publicat per Pérez-Reverte: “Eva”.

Anuncis