Finalment els Neymar (el Jr i el pare) van fitxar pel PSG i es va posar un punt i apart al culebrot amb el que TV3 ha obert els informatius unes quantes vegades.

Dic punt i apart perquè, després del fitxatge, el tema continua omplint diaris, tertúlies radiofòniques i informatius de TV3 perquè ara ens posen el resum dels partits de Lliga del PSG. Cosa que em recorda quan Guardiola va arribar a la banqueta del Bayern de Munic i per TV3 era més important explicar-nos si l'equip bavarès havia guanyat que no pas l'Espanyol, que juga al Baix Llobregat i és poc "català", però probablement ho és més que el Bayern.

En fi, que ahir van passar dues coses relacionades amb Neymar que m'han animat a escriure aquest post.

Per una banda La Vanguardia va fer un tuit en el que ens informava de la mala vida de Neymar Jr. Això és el que ens espera a partir d'ara. Com que Neymar és un traidor, la premsa probarcelonista ens informarà de totes les relliscades nocturnes (o diurnes com a la foto) que tingui el jugador a partir d'ara. Mentre Neymar jugava al Barça la premsa li tapava totes les vergonyes i les tietes de Catalunya tenien molt clar que Neymar només sortia de casa per anar a entrenar o a Missa de vuit. A partir d'ara és la guerra. Ara toca caça i captura del vividor, del parrandero, del borratxo brasiler que portarà molt mala vida a la capital francesa. Recordeu: jugant al Barça era un sant, jugant al PSG és un dimoni.

Per cert, avui RAC1 també ha fet un tuit en el que ens deixa clar que, des que ha marxat del Barça, les millors qualitats de Neymar ja no són futbolístiques.

Però més amunt us deia que havien passat dues coses relacionades amb Neymar.

La segona la trobo bastant més greu que la primera. Ahir el Barça va jugar el trofeu Joan Gamper. No faré cap comentari sobre la nutrida representació de turistes a les grades del Camp Nou perquè no crec que sigui una cosa per fer-ne broma. Més que res perquè ja m'agradaria a mi que a Cornellà també puguéssim fer caixa en un partit de costellada en ple mes d'agost.

El greu no són els guiris de les grades. El tema és que un nombrós grup de culers (aquests no eren guiris perquè se'ls entenia perfectament al vídeo que corre per les xarxes) van cantar coses com "Neymar muérete" i "Puta PSG". El fet en sí és greu, però si ho sumen al fet que el partit era contra el Chapecoense i servia com a homenatge als morts d'un accident d'avió, la cosa encara és més trista. Aquí aprofito per felicitar el Barça per haver convidat aquest club i haver-lo ajudat econòmicament donant-los la meitat de la taquilla del partit. Tant de bo l'Espanyol hagués fet alguna cosa similar.

Però el que trobo gravíssim és que la premsa probarcelonista el dia següent no obri informatius i empleni portades de diaris condemnant els càntics de "Neymar muérete". Quan a Cornellà s'han cantat coses d'aquest estil (també denunciables) s'ha engegat una campanya brutal contra tots els pericos (aprofitant el tema se'ns ha posat a tots al mateix sac), però quan passa al Camp Nou es tapa i es mira cap un altre costat, no fos cas que les tietes que miren la tele o escolten la ràdio es pensessin que a l'estadi del Barça alguns han cantant en més d'una ocasió "Dónde está Jarque". Recordeu: al Camp Nou només hi ha bones persones, a Cornellà no n'hi ha cap de bo.

Tot aquest post no va contra el Barça ni contra els culers, va contra la premsa de bufanda que manipula constantment i de forma impúdica.

 

 

Anuncis