L’Espanyol ha presentat la nova estructura directiva i executiva del club que entra en vigor immediatament i just després del retorn d’Òscar Perarnau, que havia marxat fa mesos per problemes personals.

L’organigrama el va presentar i explicar en detall el Director de Comunicació, Xavi Salvatella. El primer que vull fer és felicitar-lo perquè ho va explicar amb molta claredat i això és d’agrair. Malauradament no s’acostumen a donar detalls ni explicacions públiques de massa coses, el que provoca malentesos i incendis innecessaris. Esperem que el camí encetat d’explicar-se més i millor sigui habitual a partir d’ara i puguem tenir un club més transparent i que es comuniqui directament amb els seus aficionats.

La gran novetat de l’estructura és que el club tindrà dues direccions generals: la Direcció General Corporativa i la Direcció General Esportiva, que ocuparan Ramon Robert i Òscar Perarnau, respectivament.

Abans d’entrar en els detalls de l’estructura, crec que és una bona notícia que s’hagi donat un altre pas en dibuixar un organigrama com si es tractés d’una empresa. He escrit en més d’una ocasió que necessitem funcionar com una empresa i poder veure un organigrama amb noms, dependències i, sobretot, que estigui penjat a la vista de tot el món, és motiu de celebració.

Un petit parèntesis. Volem ser una empresa però amb ànima. Aconseguir aquest equilibri entre la professionalització i el sentiment serà fonamental per tenir èxit.

Sobre els noms a destacar, crec que per una banda ens hem de quedar amb la part dels consellers que resideixen tot l’any a Catalunya i que formaran la Comissió Executiva i de Supervisió del Consell (o sigui, una mena de comissió permanent): els vicepresidents Carlos García Pont i Adolf Rousaud, el conseller delegat Ramon Robert i el conseller Mao Ye Wu. Aquestes quatre persones seran els que vetllaran de prop perquè els executius facin bé la seva feina, tot i que n’hi ha dues (Robert i Ye Wu) que tenen doble gorra (consellers i executius).

Per altra banda, també cal destacar Òscar Perarnau, que torna per ocupar una posició de nova creació, la Direcció General Esportiva. Se’m fa difícil sentenciar a priori si és una bona decisió o no, com molta gent ja fa per les xarxes socials. D’entrada no veig fàcil encaixar aquesta nova posició amb la de Jordi Lardín, Director Esportiu amb competències sobre el primer i segon equips masculins. Imagino que l’èxit de tot plegat dependrà en gran mesura de l’entesa que puguin tenir Perarnau i Lardín. Estic segur que el Consell haurà calibrat bé aquesta relació.

El gran damnificat de la creació de la Direcció General Esportiva és Ramon Robert, que veu escapçades les seves responsabilitats en la parcel·la esportiva. Serà Director General i Conseller Delegat d’un club esportiu però sense cap responsabilitat esportiva. Segueix tenint moltes àrees importants sota el seu paraigua i segueix sent el Conseller Delegat, però clarament perd competències. Veurem si això té conseqüències a mig termini.

Enhorabona al club per aquesta reestructuració i esperem que sigui un pas més per créixer.

(Article publicat a PericosOnline).

Anuncis