Fa dos anys l’Espanyol va decidir que posaria nom d’exjugadors pericos a algunes portes de l’estadi de Cornellà. La idea inicial era molt bona però l’execució no ho va ser tant i no va estar exempta de polèmica.

El club va obrir una enquesta entre tothom que va voler votar. Era una enquesta feta amb una d’aquelles eines gratuïtes d’Internet (surveymonkey) i, a més de permetre votar tants cops com es volgués, permetia que votés qualsevol persona, encara que no fos soci de l’Espanyol. D’aquella enquesta en varen sortir un grapat de noms.

El club va reunir un grup d’experts per definir els criteris d’elecció dels noms però, pel que han explicat públicament algunes d’aquelles persones, els van reunir tard, malament i, a última hora alguna persona del club va tenir tanta pressa per publicar la llista que no van fer massa cas del que els havien recomanat aquelles persones que d’història de l’Espanyol en saben un tou.

El fet objectiu és que es van seleccionar 98 noms. El primer que va sobtar va ser l’elevat número de components de la llista perquè hi són més del 10% dels jugadors de la història del club, és a dir, 1 de cada 10. Però també va sobtar que s’hagués donat nom a jugadors en actiu i a jugadors que en aquells moments eren entrenadors.

Fa un parell d’estius Kiko Casilla, porta 63, va fitxar pel Reial Madrid. I, des de llavors, alguns hem d’entrar a l’estadi per un accés que porta el nom del porter merengue.

El nou entrenador del Barça, Ernesto Valverde, va ser agraciat amb la porta 89. I, a partir d’ara, hi haurà socis de l’Espanyol que hauran d’entrar a l’estadi passant per sota del nom de l’entrenador culer.

Com que jo sóc dels que opina que no s’haurien d’haver seleccionat 98 portes i que caldria haver triat només els 20 o 30 autèntics mites de l’espanyolisme, ni Casilla ni Valverde tindrien porta, i ara no tindrem cap incendi a les xarxes.

Ernesto Valverde va ser un bon professional que va estar quatre temporades al nostre club, dues com a jugador i dues com a entrenador. I que, a més, va estar present a les dues finals de UEFA que hem disputat. Però no podem pretendre que sigui perico ni titllar-lo de traïdor perquè ha acceptat una de les millors feines que pot somiar un entrenador professional. Com tampoc crec que ara que l’ha contractat el Barça ens haguem d’esquinçar les vestidures perquè el seu nom llueixi sobre una porta.

El problema no és el nom de la porta 89, el problema són els 70 noms que sobren.

(Article publicat a PericosOnline).

Anuncis