Que els derbis sempre ens deixen seqüeles, sigui quin sigui el resultat, ja ho hem escrit per aquí en més d’una ocasió. I la ressaca de l’últim Espanyol-Barça de dissabte a la nit a Cornellà ha agafat forma de pistola.

Quan portàvem pocs minuts de partit, un seguidor del Barça que hi havia a la graderia va treure una pistola de fogueig (que va arribar a disparar) i va generar una situació de tensió i pànic que, per sort, va acabar amb l’individu reduït i detingut.

Han passat uns quants dies des del partit i el club encara no ha donat cap explicació oficial del que va fallar perquè una persona pogués accedir a l’interior de l’estadi amb una arma amagada. Em sembla que minimitzar-ho per la senzilla raó de que l’arma era de fogueig no beneficia ningú. La fallada en el sistema de seguretat és molt greu i algú hauria de sortir a donar-nos més informació. Per no parlar de que no seria cap exageració que algú dimitís o rodés algun cap.

Us imagineu que l’arma hagués estat de veritat? S’està fent alguna cosa per evitar que torni a succeir? Com pot ser que en els controls detectin els taps de les ampolles d’aigua de plàstic però no una pistola?

La segona derivada de la pistola ha estat una notícia-entrevista a l’aficionat del Barça que va entrar amb l’arma de fogueig a l’estadi i que ha publicat El Periódico. A la notícia es diuen mentides i, el més greu de tot, es presenta el delinqüent com si fos la víctima, aprofitant per criminalitzar una mica els pericos. És més que evident que faltar al respecte als seguidors de l’Espanyol a Catalunya és gratuït i tothom es veu en cor d’animar-se i fotre-hi cullerada. Però pel meu gust el periodista que signa la notícia i el diari que l’ha publicada s’ha passat de frenada i han traspassat els límits permesos.

Crec que el club hauria de sortir a defensar la dignitat dels seus socis d’una forma contundent i, si cal, presentar denúncia contra qui difama i tergiversa la realitat d’una forma tan impune i descarada. No n’hi ha prou demanant al diari que escrigui una rectificació, cal anar més enllà. Ja n’hi ha prou d’abaixar el cap quan ens trepitgen.

(Article publicat a PericosOnline).