Durant la celebració del derbi Espanyol-Barça de dissabte passat a l’estadi de Cornellà, un seguidor del Barça (portava la samarreta) va treure una arma de fogueig enmig de la graderia. Un grup de pericos el va immobilitzar fins que van aparèixer els Mossos i se’l van endur detingut.

En qualsevol país civilitzat la premsa hauria fustigat el delinqüent sense compassió, però a Catalunya li fan una entrevista tres dies després de l’incident i en fan una notícia en que el presenten com una víctima.

Aquesta notícia, que he penjat sencera al final del post, perquè a El Periódico la van modificar al cap d’unes hores degut a la polèmica, traspassa tots els límits permesos.

Entenc que la premsa catalana odiï l’Espanyol i ens vulgui veure desaparèixer, però arribar a presentar una persona malalta, medicada, beguda i que entra a un estadi de futbol amb una arma (encara que sigui de fogueig) com una víctima que es va haver de defensar contra una manada de pericos violents que mengen nens i violen verges, és totalment inadmissible.

Crec que el club hauria de demandar els senyors de El Periódico on sigui (a algun comitè anti-violència, al Col·legi de periodistes, a la justícia, on calgui) perquè escriure aquestes mentides (perquè la notícia diu moltes mentides) amb el pretext de que contra els pericos tot s’hi val, és molt greu.

I al periodista que signa la notícia que li caigui una bona querella (per difamació o pel que sigui) i mai més torni a posar els peus al nostre estadi, si és que algun cop els ha posat abans, que ho dubto.

Anuncis