L’Espanyol s’ha plantat amb 43 punts a la jornada 30 de Lliga (a falta de només 8 partits).

Si només ens fixem en els punts sumats a la jornada 30 i ho comparem amb els registres de les últimes temporades podríem afirmar que estem fent una gran temporada, perquè 43 punts a aquestes alçades només els havíem superat en 2 ocasions (des que hi ha lliga de 20 equips), les temporades 2004-05 i 2007-08.

A més, el promig de punts a la jornada 30 és de 38,6. Amb aquesta xifra com a referència, podríem afirmar que tot el que sigui portar més de 38,6 punts (i enguany en portem 43), és una bona dada perquè estem per sobre la mitjana històrica.

Però és cert que aquest número dels punts es queda una mica pobre i que sergurament seria millor poder-ho comparar amb els diners invertits en la plantilla o en el valor d’aquella plantilla.

Com que no som capaços de saber el pressupost que l’Espanyol ha destinat a la primera plantilla perquè mai s’ha fet públic d’un forma sistemàtica, el que he fet és anar a la web de referència Transfermarkt per obtenir el valor de la plantilla de l’Espanyol cada temporada.

Llavors he fet el següent rati: punts sumats per cada milió d’euros de valor de la plantilla. D’aquesta manera es poden comparar temporades segons el rendiment que s’ha tret de la plantilla i no només pels punts obtinguts.

A la següent gràfica, la línia verda indica el número de punts obtinguts per cada milió d’euros de valor de la plantilla. Les barres blaves indiquen el valor de la plantilla cada temporada (sempre segons Transfermarkt).