L’Espanyol suma 39 punts a la jornada 27, un registre molt alt i que, en condicions normals ens hauria de fer somiar amb anar a Europa.

Si fem la projecció d’aquests 39 punts a la jornada 38, el número que surt són 54,9 punts. És a dir, si seguíssim amb el ritme actual de punts, acabaríem la temporada amb 55 punts.

La setena plaça, que és la que amb molta probabilitat enguany obrirà les portes d’Europa, actualment l’ocupa l’Athletic de Bilbao, que suma 44 punts, que equival a una projecció de 62 punts a final de Lliga.

A la següent gràfica hi trobareu la puntuació que ha obtingut el setè classificat des de la temporada 1997-1998 (que és des que hi ha Lliga de 20 equips i les victòries sumen 3 punts). Si us hi fixeu, veureu que mai cap equip ha sumat més de 61 punts per ser setè. Per tant, la projecció actual de l’Athletic és la més cara de la història recent del campionat.

Si fem el promig d’aquestes últimes 19 temporades, la setè plaça estaria en 56,7 punts (podríem arrodonir a 57).

Per tant, si ens agafem a aquest número, l’Espanyol hauria de sumar 18 punts en les 11 jornades que queden, el que equival a 6 victòries en 11 partits, per poder arribar als 57.

Guanyar 6 partits d’11 no sembla que sigui massa fàcil i, en cas que ho aconseguíssim, probablement els 57 punts no serien suficients per acabar setens perquè, com hem dit més amunt, l’Athletic té una projecció de 62.

Anuncis