L’aparició dels telèfons intel·ligents ens va canviar la vida, no crec que ningú ho posi en dubte.

El debat comença quan hi ha gent a favor i gent en contra d’aquest canvi de vida. Hi ha qui està molt a favor de tenir moltes de les coses que necessitem en un mateix aparell i hi ha qui veu que concentrar tantes coses en un mateix aparell ho relaciona amb una addicció.

Diumenge passat es va emetre un programa de “Salvados” titulat “Conectados” on només es defensava la tesi de que som addictes als smartphones perquè sempre estem conectats. En cap moment apareix ningú que defensi o argumenti la tesi contrària, cosa que, per mi, diu molt poc d’un programa que hauria de tractar tots els punts de vista.

Però, gràcies a un tuit d’en Dani, vaig anar a parar a un post molt recomanable que argumenta el que no va aparèixer al programa de l’Évole. El post es titula Desmontando “Salvados: conectados” y la adicción al móvil.

Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions però jo tampoc seria tant tremendista i apocalíptic com per parlar de desintoxicacions. Com tot a la vida, es tracta de fer un ús racional i, quan parlem de nens i adolescents, educar-los i predicar amb l’exemple.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].