La setmana passada la fiscal en cap de Barcelona va fer una roda de premsa per denunciar que havia rebut insults per part d’unes quantes persones i que, fins i tot, havia patit per la seva integritat física quan una d’aquestes persones se li va aproximar. Va dir la senyora Magaldi que mai havia vist tant odi en els ulls d’una persona.

Ho podeu escoltar al següent vídeo:

Jo no puc dir si la senyora Magaldi menteix o diu la veritat. És cert que hem vist un vídeo en que la seva reacció davant els insults no ens mostren una persona que patia per la seva integritat física. Però també és cert que potser l’incident que denuncia és posterior al vídeo i que, per tant, no hi ha imatges.

El que sí puc dir és que si cada vegada que una persona pública rep insults hagués de fer una roda de premsa per denunciar-ho, hi ha hauria gent que es passaria el dia en una sala de premsa.

Dit això, la senyora Magaldi és ben lliure de fer la roda de premsa que va fer i de dir el que va dir, només faltaria.

Però tot això em dona peu a pensar el que anunciava al títol del post. Sembla que el Govern espanyol té moltes ganes de posar en relleu el caràcter violent del moviment independentista perquè això podria justificar l’ús de la força per combatre’l.

És sorprenent que en totes les manifestacions dels últims 11 de setembre (des de 2012 en que van començar a ser massives), tothom ha destacat que no hi hagut mai cap incident. És allò que s’ha batejat com la revolució dels somriures.

Davant de les manifestacions pacífiques, el Govern espanyol no pot actuar contra el moviment independentista amb l’ús de la força, perquè a ulls de la comunitat internacional seria totalment contraproduent pels seus interessos (em refereixo als interessos del Govern espanyol).

Però i si s’anés extenent el relat de que el moviment independensita és violent?

Espero que els brètols que l’altre dia van insultar la senyora Magaldi no ho tornin a fer mai més per atacar ningú que no pensi com ells. Les idees s’han de combatre amb idees, mai amb els crits ni amb els insults. I, per descomptat, mai amb la violència.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

 

Anuncis