Els que som de l’Espanyol sempre hem tingut clar que la base de l’equip hauria de ser amb gent del planter. No em refereixo a la temporada actual, sino sempre.

Sembla contradictori que justament quan econòmicament el club comença a tenir més solidesa (amb l’arribada de Chen Yansheng) i que, per tant, algú podria pensar que es podrien fitxar jugadors de fora millors dels que teníem, és quan sembla que s’ha apostat amb força pel planter.

Recentment s’ha anunciat la renovació de 3 jugadors més del planter, el que ha implicat que, en poc temps, s’ha fet contracte professional a 4 jugadors de la casa: Marc Roca, Aarón, Melendo i Marc Navarro.

Ara mateix podríem dir que l’eix central del primer equip (tret del porter) el podríem fer amb molts jugadors del planter: David López, Aarón, Marc Navarro, Marc Roca, Melendo i Gerard Moreno.

Els jugadors del planter sempre donen un punt extra d’entrega i de sacrifici, que un jugador forani, que normalment està de pas pel nostre club, pot ser que no l’acabi donant.

Hi ha un altre benefici de tenir jugadors del planter amb aparicions continuades al primer equip si ho sumem a la solidesa econòmica que té el club en aquests moments: l’oportunitat de fer caixa. Fa quatre dies els jugadors del planter que es feien un lloc al primer equip els veníem molt ràpidament i un preu molt baix. Les necessitats de fer caixa ràpida per anar sobrevivint implicaven que el club hagués d’acceptar ofertes per sota del que realment podrien haver valgut aquells jugadors. Ara això sembla que ja no passarà.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis