La setmana passada en Cristian Segura va publicar un article a El País en el que destapava el contingut d’una sèrie de conferències que el Senador d’Esquerra Republicana (i ex-jutge) Santi Vidal ha anat fent per Catalunya. No és que el Cristian Segura digués res que fos secret, només es va limitar a escriure un resum dels millors “hits” del senyor Vidal havia anat fent en públic per la seva gira catalana.

A mi el senyor Vidal mai m’ha agradat perquè em sembla un bocamoll més pendent de ser protagonista que cap altra cosa. Es veu que fa molts anys es dedicava a absoldre els objectors de consciència que passaven pel seu jutjat perquè això és el que diuen tots els seus defensors. Però, tret d’això, les poques vegades que he pogut escoltar declaraciones seves sempre m’ha semblat una persona amb un gran afany de protagonisme.

Sense anar més lluny, fa poc temps, just abans que Rita Barberá morís, va explicar amb tota mena de detalls com la senyora Barberá es passava el Senat per l’arc de triomf. No dic que l’actitud de la Barberá no fos criticable (que ho és moltíssim), el que dic és que el senyor Vidal va explicar-ho amb una certa autoritat moral d’aquella que molts d’esquerres (no tots) acostumen a parlar quan volen menystenir als de dretes.

Tornant a l’article d’en Cristian Segura, allà s’explica que Vidal va dir allò de que el govern català té totes les dades fiscals dels catalans, unes dades aconseguides de forma totalment il·legal. Em sorprèn que una persona que fins quatre dies era jutge i que, per tant, havia d’aplicar les lleis i fer justícia, faci alegrement aquestes afirmacions dient que el govern del seu país se salta la llei. Entenc que el fessin dimitit.

Però el que més em va indignar és que tota la cohort del Procés li saltés a la jugular al periodista Cristian Segura per fer la seva feina de periodista, fent allò de matar el missatger, enlloc de preocupar-se de netejar la brutícia de casa.

Per aconseguir la independència s’ha de fer la feina molt ben feta. No entenc com el govern ha permès que el senyor Vidal hagi anat passejant-se per Catalunya dient mentides sobre el Govern. Perquè el que encara seria més greu és que no hagués mentit.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis