David Furlonger y Stephen Smith són dos analistes de Gartner, han predit que en un futur molt llunyà les entrevistes de treball inclouran l’informe genètic dels candidats.

Això vol dir que, per a què una empresa et contracti, ja no n’hi haurà prou amb passar unes quantes entrevistes i test psicotècnics. A partir d’aquest futur no molt llunyà també caldrà passar el filtre de l’ADN.

Estem cada cop més a prop del que seria una selecció natural aplicada al món de l’empresa.

A partir d’aquí podríem obrir un debat ètic sobre aquestes pràctiques. És ètic que una companyia demani l’ADN d’una persona per analitzar-lo? No viola el dret a la intimitat o a la privadesa? Si en una entrevista no et poden fer preguntes de la teva vida personal, et poden analitzar el més íntim que tenim com és el nostre ADN?

Des del punt de vista de l’empresa, però, seria una manera de ser més eficients en la selecció i contractació de persones i, d’aquesta manera, poder trobar el perfil que més encaixa amb la posició.

Això podria implicar que una persona que tingui altes probabilitats de contraure determinada malaltia (perquè al seu ADN està marcat) mai sigui capaç de trobar feina, per molt que les seves capacitats o experiència professional en siguin mereixedores.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].