Avui us porto un documental de 1991 sobre una altra llegenda del bàsquet: Larry Bird.

El vídeo dura 1 hora però fa un recorregut per la vida del mític 33 dels Boston Celtics, que va trigar 2 anys en portar-los de l’última posició a guanyar l’anell de l’NBA l’any 1981. I venia d’arribar a la final de la NCAA amb la Indiana State University sense haver perdut cap partit (va perdre la final contra l’equip de Magic Johnson).

Mirant el documental descobrim que Larry Bird va néixer a French Lick, un poble d’Indiana de només dos mil habitants.

I ens apareixen grans records d’infantesa i joventut: Robert Parish, Kevin MacHale, els interminables enfrontaments amb els Lakers, Red Auberbach, Bob Cousy, Danny Ainge, Dennis Johnson, el Boston Garden cridant “Beat LA” a la final de conferència prèvia a la final, Bill Walton.

El punt àlgid és la final de 1984 Celtics-Lakers. Larry Bird i Magic Johnson es tornaven a trobar en una final després de la final de la NCAA que es va endur Magic. Kareem, Magic, Worthy, Pat Riley. El quart partit de la sèrie en el que els Celtics van empatar a 2 a la prórroga va ser mític, amb empentes i joc molt dur.

I també la nit en que va fer 60 punts contra els Atlanta Hawks, trencant el record d’anotació històric dels Celtics.

O la plantilla de la 195-86, que per Bird és la millor de la història i que va servir per guanyar el tercer anell arrassant els rivals.

Larry Bird, probablement el jugador més elegant que ha jugat a bàsquet.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis