Tinc molt assumit que per ser considerat bon català hauria de ser del Barça. Per tant, fa anys que vaig renunciar a entrar en aquesta categoria de “bon català” i, a aquestes alçades de la pel·lícula, no pretenc entrar-hi. Però els bons catalans no en tenen prou exigint ser del Barça per entrar al seu club selecte de catalans normals, també volen eradicar qualsevol veu discordant.

I, com que el grup discordant més gran de catalans (dels dolents i malvats, però catalans) som els pericos, ens volen exterminar. Com que no ens poden exterminar literalment, per molt que se’n morin de ganes, intenten desacreditar-nos i llençar-nos merda a través de tots els mitjans que tenen al seu abast que, per desgràcia nostra, són gairebé tots a excepció d’alguns reductes.

De l’Espanyol només són notícia les coses que ells consideren que fem malament. Atenció al matís: no estic dient que siguin coses mal fetes, estic dient que són coses que, a ulls d’un bon català, és a dir, d’un culer, estan mal fetes, que és molt diferent.

La temporada passada vam tenir la gosadia d’empatar un derbi. I tots recordem com totes les tietes de tots els racons de Catalunya van saber que els pericos som violents i masclistes. Que som fatxes ja fa anys que ho saben.

Quan el cap de setmana passat vam anar al Camp Nou i en vàrem sortir golejats sense que els nostres jugadors, sorprenentment, mostressin cap signe de la violència que els caracteritza quan s’enfunden la blanc-i-blava, no va caler que la premsa posés cap campanya en marxa perquè no els vàrem donar cap motiu. Quan Quique Sánchez Flores va abraçar Messi i altres jugadors blaugranes sobre la gespa un cop acabat el partit, la premsa no va parlar en cap moment ni de fair-play ni de “señorío” ni de res que se li assemblés. Recordeu que la consigna és no posar en valor les coses positives.

La seqüela d’aquest derbi ha estat en diferit i quan, a ulls dels culers (recordeu, sempre segons la seva perspectiva), l’entrenador de l’Espanyol va gosar demanar perdó per una acció que havia molestat els seguidors de l’Espanyol.

Mireu si és rebuscat el tema que la premsa culer ja no en té prou amb que anem al Camp Nou amb el pantalons a l’alçada dels turmells i el lliri a la mà. Ara també s’indignen quan a nosaltres ens molesta una cosa que nosaltres considerem que el nostre entrenador ha fet malament. Ja no podem ni criticar el nostre entrenador segons la nostra perspectiva, perquè no pensem el que ells creuen que hem de pensar.

Ara toca que totes les tietes de tots els racons de Catalunya passin el Nadal sabent que els pericos, a més de fatxes, violents i masclistes, tampoc tenim la decència de fer-li un final feliç (utilitzant la terminologia del Camp Nou) al millor jugador del món. Noti’s que dic explícitament que Messi és el millor jugador del món. Però de la mateixa manera dic que un treballador de l’Espanyol no pot abraçar-s’hi després que ens hagi guanyat perquè ens molesta. Tant difícil és d’entendre?

Què diria un seguidor del Barça si Luis Enrique s’abracés a Cristiano, Modric i Bale sobre la gespa del Bernabéu després de perdre 4-1? Estic convençut que parlarien de fair-play i omplirien portades i tertúlies de ràdio lloant els valors del seu entrenador. O potser no. De la mateixa manera que van engegar una campanya criticant Luis Enrique després de negar-se a fer-se la foto d’entrenadors abans del derbi. O potser no. Us imagineu què hagués passat si qui s’hagués negat a fer-se la foto hagués estat Quique Sánchez Flores?

Per cert, l’any passat, ens vàrem deixar guanyar contra el Madrid, com sempre fem els pericos. Va ser per 0-6, una derrota que ens va alegrar molt, com sempre que el Madrid ens goleja. El nostre jugador Burgui, cedit pel Madrid, li va demanar un autògraf a Cristiano Ronaldo als vestidors. Els pericos vàrem criticar el gest de Burgui, que va haver de demanar disculpes públicament. Recordo perfectament la campanya que la premsa catalana va engegar per acusar els pericos de falta de fair-play. O potser no. Calla, que potser quan parles malament del millor jugador del Madrid guanyes punts en el carnet de bon català.

(Article publicat a PericosOnline).

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis