Escrivia la setmana passada aquí mateix que anàvem massa crescudets al derbi i que el més probable és que perdéssim al Camp Nou. No vaig dir que volgués perdre (com alguns amb poques habilitats lectores van voler entendre) sinó que vigiléssim amb pujar molt amunt en les expectatives perquè l’hòstia en la caiguda seria molt més dolorosa.

Per sort sembla que, per les reaccions que hem llegit o escoltat, no hem pres mal i que la derrota no afectarà en la convicció col·lectiva de que tenim un equip en creixement sòlid en el que tots seguim confiant. Per tant, l’objectiu immediat és passar ronda a la Copa, menjar-nos els turrons amb més tranquil·litat que anys anteriors, i anar pensant en sumar els tres punts el dia de Reis contra el Depor. I no us oblideu de marcar al calendari que hi una derbi a Cornellà l’últim cap de setmana d’abril on segur que tindrem l’esperat final feliç.

Ahir es va confirmar novament que noranta minuts al Camp Nou són molt llargs i que la maquinària culer sempre té alguns asos amagats per condicionar els resultats. L’as d’ahir el vàrem poder veure als tretze minuts de començar el partir: Aarón i Piatti amb targeta groga. No vàrem perdre per l’àrbitre però l’àrbitre va condicionar el partit posant el llistó de les targetes a diferent alçada depenent del color de la samarreta de l’infractor. I el directiu Jordi Mestres va dir-ho ben clar i sense posar-se vermell per la vergonya: l’àrbitre havia acomplert la missió.

Cap jugador del Barça va veure targeta groga. Es va tornar a confirmar la màxima que resa que els violents només vesteixen de blanc-i-blau. Els de blaugrana que peguen i agredeixen ho fan perquè són intensos.

La grada d’animació va insultar l’Espanyol amb total impunitat i va mostrar una pancarta que es podria considerar xenòfoba. Dit això, a mi la pancarta no em va molestar, de la mateixa manera que encara no entenc que la que se li va dedicar a la Shakira la temporada passada a Cornellà tampoc em va semblar que mereixés tant rebombori.

El que sí em molesta és la reacció de la premsa de bufanda. Pels càntics i la pancarta de la Shakira a Cornellà es van muntar uns grans focs d’artifici mediàtics perquè a totes les tietes de Catalunya els quedés ben clar que els pericos som porcs, fatxes i masclistes. En canvi, la reacció després dels insults i la pancarta del Camp Nou dirigides a l’Espanyol només ha estat en forma d’alguns comentaris de passada i en un to condescendent. Cap gran escarafall, cap crítica ferotge, cap ganes de posar al mateix sac a tots els culers. Aquells insults i aquella pancarta és cosa de la grada d’animació, que ja se sap que són joves. Fins i tot algun director de diari del Grup Godó ha afirmat no haver sentit cap càntic amb insults, el mateix senyor que es capaç de sentir els insults de Cornellà des del sofà de casa seva. Hooligans dirigint diaris que vesteixen de notícia seriosa el que hauria de ser una opinió de barra de bar amb pudor de fregits.

El que a mi m’indigna no és que el Barça guanyi, sinó com la premsa de bufanda és capaç de tergiversar la realitat i faltar a la veritat amb total impunitat. Deu ser allò de que la història l’escriuen els que guanyen les guerres.

Comentari final. M’agrada el que està fent Quique Sánchez Flores amb l’equip, però el que va fer diumenge en acabar el derbi va ser indigne. Primer de tot repartint salutacions als jugadors del Barça sobre la gespa i després dient que té un fill culer i havia demanat la samarreta de Messi en roda de premsa. Per molt que es tingui en una alta estima i vulgui quedar bé, algú del club li hauria de recordar que, per damunt de tot, és entrenador de l’Espanyol i no pot faltar el respecte d’aquesta manera als socis que li paguem el sou. Dit això, total confiança amb Quique.

(Article publicat a PericosOnline).

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis