És setmana de derbi i és evident que l’encarem en una molt bona situació.

L’equip està en una clara línia ascendent de joc. Després d’assolir una gran solidesa defensiva, ara sembla que en atac també es comencen a veure coses que ens fan ser optimistes. La bona ratxa de resultats ens ha situat en novena posició a la classificació i a només tres punts del sisè, que és la posició que obre les portes d’Europa. Paraula maleïda.

L’afició està il·lusionada, com ha de ser. Als jugadors també se’ls veu contents, confiats i segurs amb una idea de joc clara. I l’entrenador, enlloc de frenar l’eufòria, ens va dir a la roda de premsa posterior a la victòria contra l’Sporting que l’afició té dret a somiar i no va fer cap gest per intentar aigualir la festa.

Tot plegat és molt positiu, sense dubte, i això és el que em fa patir perquè crec que estem una bombolla massa inflada. La història ens ha demostrat massa vegades que quan anem al Camp Nou crescudets, ens emportem una derrota. Quan puges molt amunt, la caiguda és més gran.

Vull guanyar al Camp Nou, com no podria ser d’una altra manera. Objectivament hi arribem bé i el Barça no està en el seu millor moment. L’Espanyol porta 12 punts fora de casa (3 victòries, 3 empats i 1 derrota) i el Barça només suma 12 punts a casa (3 victòries, 3 empats i 1 derrota). Massa indicadors que ajuden a inflar una mica més la bombolla.

Estic convençut que els nostres jugadors sortiran a competir i la solidesa demostrada fins ara ens fa confiar-hi molt més que les darreres temporades.

Però potser toca posar una mica d’aigua al vi i ser realista. El Barça és molt millor que l’Espanyol i el més normal és que guanyin ells. No podem perdre-ho de vista en cap moment, perquè el que no ens podem permetre és que una derrota al Camp Nou signifiqui punxar la bombolla i fer trontollar i posar en dubte moltes de les coses que ara magnifiquem.

Una derrota al Camp Nou entra en el que podem considerar normal. Per tant, si es produeix, no ens pot fer recular ni un mil·límetre en el que hem construït objectivament i emocional. Ni l’afició pot dubtar de l’equip ni l’equip pot dubtar de la solidesa que QSF està aconseguint armar jornada rere jornada. Toca ser realistes, cal tocar de peus a terra perquè, passi el que passi al Camp Nou, en marxem convençuts que anem pel bon camí. Diumenge juguem contra el Barça però també juguem contra les nostres pròpies conviccions.

Diumenge vull guanyar però, sobretot, el que no vull és prendre mal si ens punxen la bombolla.

(Article publicat a PericosOnline).

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis