intraemprendedoresFa anys vaig assistir a una conferència que fa fer en Pedro Nueno pels antics alumnes d’IESE titulada “Reenfocar la carrera para emprender” i en vaig fer una entrada al blog. Aquell dia el professor Nueno deia que l’emprenedoria era una actitud de vida, més enllà de si s’acabava materialitzant en començar una nova empresa, sacsejar l’estructura de l’empresa actual o senzillament impulsar alguna activitat amb un grup d’amics. Emprendre és estar en moviment.

El dimarts 1 de novembre, aprofitant que era un d’aquells festius en que les botigues podrien obrir, vaig comprar-me el llibre “Intraemprendedores. Reinventa tu empresa con espíritu start-up” d’en José Manuel Vega.

El llibre em va atreure perquè, a més de tenir les tapes de color taronja (imagino que és un truc de marketing perquè sigui més visible a l’estanteria de la llibreria), la paraula “Intraemprenedor” és una paraula amb la que alguns ens sentim una mica identificats. Intraemprenedor és la persona que, tot i treballar a una empresa (i, per tant, no pot emprendre una nova aventura empresarial) intenta tenir un actitud activa i, per tant, emprenedora dins la pròpia empresa.

Si algú se sent identificat amb aquesta paraula li recomano que es llegeixi el llibre. No crec que desvetlli cap secret de l’Univers, però sí que dona pautes, consells i exemples de com aplicar alguns “trucs” de les start-ups a l’interior d’una empresa que es podria qualificar de més “convencional”.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis