Després del resultat de les eleccions d’Estats Units, he sentit molta gent escandalitzada perquè hi ha llatins que van votar Donald Trump, quan aquest es va passar tota la campanya carregant contra la immigració il·legal.

No entenc aquesta sorpresa per part de tanta gent i ara intento explicar-ho de forma senzilla i aplicant el sentit comú.

Mireu, els immigrants il·legals que actualment viuen a Estats Units no tenen dret a vot. Per tant, que Trump carregui contra aquestes persones no li resta cap vot d’aquest col·lectiu perquè és un vot que no existeix.

Per altra banda, tenim la immigració legal, formada en un percentatge elevat per llatins. Aquesta immigració legal (important el matís “legal”) sí que té dret a vot. Aquest col·lectiu de persones tenen feina, és cert que amb sous més baixos que els nadius nord-americans, però tenen feina al cap i a la fi. Aquesta immigració legal està en contra de la immigració il·legal perquè els roben els seus llocs de feina per sous encara més baixos que els seus.

Per tant, la immigració legal (llatina o d’on sigui) està en contra de la immigració il·legal. I com que la immigració legal vota i la il·legal no, el discurs “anti-immigració” il·legal de Trump ha fet que els llatins hagin votat el partit republicà.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis