Com que molta (no tota) la premsa, tant de Catalunya com d’Espanya, té un nivell tant lamentable, de tant en tant els hi surt a relluir la bufanda amb l’escut del seu respectiu club de futbol (normalment de Barça o R.Madrid) sense cap impunitat.

Avui us porto la quarta entrega d’aquest col·leccionable que vaig titular fa temps com a “Periodisme de bufanda”.

L’última evidència gràfica ens l’ha regalat el Mundo Deportivo aquesta setmana, amb motiu de la celebració de la Supercopa de Catalunya, una competició que per mi és prescindible però que, mentre es disputi, considero que cal tractar amb certa dignitat.

El mateix dia de la final, el dimarts, no hi havia cap rastre de la Supercopa a la portada del diari:

L’endemà de que l’Espanyol guanyés el partit 1-0, la notícia sí va aparèixer en portada però en forma de breu:

Fins aquí algú podria dir que és una competició menor i que no interessa ningú i bla, bla, bla…

Però llavors ens podem remuntar un parell d’anys enrere, quan es va disputar l’anterior edició de la Supercopa i tiraríem tots aquests arguments pel terra. Fa dos anys, el Barça va guanyar l’Espanyol als penals i el Mundo Deportivo sí va considerar que valia la pena dedicar-li la portada sencera:

md20141030

Per tant, el criteri està clar: quan el Barça guanya es mereix una portada, quan l’Espanyol guanya cal tapar-ho com sigui.

Sap greu en el que s’ha convertit el Mundo Deportivo, un diari històric i que fa anys era seriós i respectable. Malauradament fa temps que és un diari indigne que menysprea el periodisme, el sentit comú i, de pas, l’Espanyol.

Estaria bé saber si l’Espanyol ha mostrat el seu descontentament amb el tracte que rebem per part d’aquest diari. Mentre no ens ho expliquin públicament, seguiré pensant que no i que tenim un club que segueix tragant amb tot aquest menyspreu.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis