Aquest dimarts es juga la Supercopa de Catalunya entre l’Espanyol i el Barça.

Es tracta d’un partit (perquè no és una competició, és un partit únic) que és totalment prescindible i que no serveix absolutament per a res, sino és perquè el Barça deixi en evidència la Federació Catalana de Futbol.

Aquest any el Barça només envia 6 jugadors del primer equip, però això no és cap novetat perquè mai s’ha pres aquest partit amb seriositat i ha mostrat un autèntic menyspreu de forma continuada. Recordo que fa anys, quan Javier Clemente entrenava el club perico, l’Espanyol va enviar el filial a jugar el que llavors s’anomenava Copa Catalunya i li van ploure crítiques per totes bandes.

Imagino que la Federació Catalana de Futbol ho organitza amb bona fe (i per justificar el sou dels seus dirigents), però els fets demostren, any rere any, que no és més que una patxanga i que, per la dignitat del país, seria millor enterrar-lo d’una vegada per totes. Si hi ha un dels clubs que no s’ho creu (tot i que fa veure que sí) no val la pena que l’altre club i la Federació facin el paripé. Que s’anul·li el partit i avall.

Sense anar més lluny, si anem a la notícia que va penjar la mateixa Federació el divendres 21 d’octubre (aquí la teniu íntegrament a la web de la FCF) deixa ben clar que el President Sr. Andreu Subies va dir que comptava “amb el compromís d’ambdós clubs de portar les primeres plantilles“. Si busqueu per la mateixa web també trobareu que Subies va dir que “és una competició que té reglament propi, exigent, en la que han d’estar-hi 20 jugadors de les primeres plantilles“. Doncs bé, el Barça s’ha pixat a la cara de la Federació al cap de tres dies de presentar-se l’acte al Palau de la Generalitat amb el mateix President de Catalunya al capdavant i s’ha passat el reglament “propi i exigent” per on li ha semblat més convenient.

És curiós que el Barça s’ompli la boca de catalanitat i respongui amb menyspreu al partit de clubs més important que organitza la Federació.

Els derbis entre l’Espanyol i el Barça són una cosa més seriosa que això de la Supercopa de Catalunya. Sense anar més lluny és el derbi que més vegades s’ha disputat en la història de la Primera Divisió (164 vegades), per davant dels Atlético-R.Madrid (158), Athletic-R.Sociedad (139), Betis-Sevilla (91) i Celta-Deportivo (67).

Com a conclusió, només demano a la Federació Catalana de Futbol que deixi de fer el ridícul organitzant costellades i posant la cara perquè el Barça s’hi pixi.

(Article publicat a PericosOnline).

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis