Després de la derrota i l’empat a casa contra el Celta i el Vila-real, respectivament, l’ambient s’ha començat a crispar i ja es poden sentir les primeres veus crítiques amb tot. Ja s’han sentit crítiques a jugadors, a l’entrenador, al secretari tècnic i, fins i tot, al President.

Com que ara ve un cap de setmana sense futbol (massa dies per donar voltes als últims resultats) i tenim l’equip amb només 6 punts de 21 possibles i en la 17ª posició marcant la salvació, se’m va ocórrer treure quatre números per intentar calmar una mica els ànims i avaluar les coses de la forma més justa possible.

Per intentar distendre una mica l’ambient, en aquest article hi haurà poca opinió a canvi d’objectivitat i números.

Al final de l’article hi podeu trobar una taula on podeu trobar els detalls del que ara us explicaré.

Com deia més amunt, portem 6 punts de 21, el que significa un 29% d’efectivitat.

He comparat els punts que hem sumat en cadascuna de les últimes 10 temporades contra els 7 rivals als que ens hem enfrontat (jugant de local o visitant, segons el cas) i resulta que el número de l’actual temporada (aquest 29% d’efectivitat) és el 6è millor registre dels últims 10 anys.

Això vol dir que hi ha 5 temporades en que vàrem treure millors resultats contra aquests 7 rivals i hi ha 54temporades en que vàrem treure pitjors resultats. Per tant, si ho comparem amb la història recent (últims 10 anys), crec que és objectiu qualificar els resultats contra els primers 7 rivals de normals.

Aquí podríeu dir que tenim millor equip que les temporades anteriors (hi estic d’acord) i que s’han invertit 15 milions en fitxatges (hi estic d’acord), però també podríeu dir que tenim molts jugadors nous a la plantilla i que la confecció de la línia defensiva ha estat un desastre. També és cert que tenim un entrenador que és gat vell i que està regalant-nos el discurs que volen sentir les nostres orelles però, pel mateix motiu, transmet tranquil·litat i confiança i, potser per això, la majoria no ho estem cremant tot.

Ens han explicat que l’objectiu d’aquesta temporada és quedar entre els 10 primers i crec que aquesta plantilla ho aconseguirà sense massa patiments. Això acaba de començar i estem fent uns números, com us he demostrat més amunt, normals. Cal confiar que al vestidor hi ha la tensió necessària per començar a guanyar partits tot i que, cap a l’exterior, es transmeti una imatge de tanta (excessiva) calma. Si guanyem els 2 propers partits ja ens situarem en la 3ª millor temporada de les últimes 10 i tot ho veurem amb més optimisme.

punts_historics_rivales_7jornades

(Article publicat a PericosOnline).

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis