Avui us porto un post de bàsquet per parlar-vos d’un dels partits mítics de la història de l’NBA protagonitzat pel millor jugador d’aquest esport que ha existit mai: Michael Jordan.

El partit és recordat com “The flu game”, que traduït vindria a ser “El partit de la grip”.

L’11 de juny de 1997 es disputava el 5è partit de la sèrie final entre els Chicago Bulls (l’equip de Jordan) i els Utah Jazz. La sèrie estava empatada 2-2, després que els Jazz remuntessin el 2-0 dels Bulls. Com que la sèrie era al millor de 7 partits, el que es posés 3-2 tenia la victòria final molt més a prop.

El dia anterior al partit els metges li van diagnosticar un virus estomacal a Jordan i li van dir que era impossible que pogués jugar aquell partit. Jordan es va passar 24 hores al llit sense poder-se entrenar amb els companys, perdent algun quilo de pes i deshidratant-se.

Però 3 hores abans del partit va decidir anar al pavelló on s’havia de jugar el partit. Scottie Pippen, company de Jordan, va declarar que el quan el va veure arribar al pavelló gairebé no podia ni aguantar-se dret i que era impensable que pugués jugar un partit de bàsquet d’aquell nivell.

Al primer quart del partit Jordan no va fer cap punt i tothom creia que cauria desmaiat a terra. Al segon quart els Jazz van agafar un avantatge de 16 punts i llavors va començar el miracle: Jordan va fer 17 punts en un quart. Al tercer quart es va enfonsar un altre cop, però a l’últim quart va tornar a ressucitar per fer un parcial de 10-0 i guanyar el partit.

Diu la llegenda que aquell partit el va jugar a 38 de febre. Mai sabrem si és cert o no, però el que sí sabem és que aquell dia va clavar 38 punts, va agafar 7 rebots, va donar 5 assistències, va robar 3 pilotes i va posar un tap.

Us deixo un vídeo curtet amb imatges d’aquell mític partit de La Llegenda Michael Jordan.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].