Divendres la selecció espanyola de bàsquet va perdre les semifinals dels Jocs Olímpics contra els Estats Units. Va ser la quarta vegada que Espanya s’enfrontava a USA en uns Jocs de forma consecutiva, i la quarta vegada que els americans guanyaven.

Pel mig, un parell de finals olímpiques en les que Espanya va fregar l’or.

Probablement ha estat l’última gran cita d’alguns dels millors jugadors espanyols de bàsquet de la hisròria, com Pau Gasol, Juan Carlos Navarro o Felipe Reyes.

El post d’avui vol ser un petit homenatge a una generació de jugadors de bàsquet que ens han ensenyat que es poden guanyar campionats i que es pot mirar cara a cara als poderosíssims Estats Units d’Amèrica.

El títol de post fa referència als famosos júniors d’or, aquells dotze jugadors que el 1999 van guanyar el campionat del món júnior a Lisboa. Va ser el 25 de juliol de 1999. En aquell equip júnior hi jugaven els grans Pau Gasol, Juan Carlos Navarro i Felipe Reyes, però també els enormes Berni Rodríguez, Carlos Cabezas, Germán Gabriel, Raül López, i els no tan coneguts Francesc Cabeza, Julio Alberto González, Soule Drame, Antonio Bueno i Félix Herráiz.

Des d’aquell 1999, finals de Jocs Olímpics, el mundial de Japó de 2006, campionats d’Europa i un llarg etcèra de bons moments.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis