Hi ha una màxima que sempre s’acompleix i que diu que quan alguna cosa puja molt, tard o d’hora arriba el dia que baixa. I, quan més ràpid i més alt puja, més forta és la caiguda.

I avui ho vull aplicar a un cas concret: el departament d’esports de RAC1.

RAC1 és una ràdio que sempre m’ha agradat i que m’escolto des del primer dia que va començar a emetre. Imagino que ha provocat en mi el mateix efecte que en la majoria de persones que l’escolten: la frescura. Suposo que les magnífiques dades d’audiència, que van creixent imparablement cada cop que hi ha un EGM, ho demostren.

Si ens centrem en la gent que fa esports, sempre han tingut tirada perquè en antena ens han venut la moto de que eren una pinya, de que es portaven tots molt bé i que eren “superamics”. No dubto que fos així, realment escoltant-los semblava molt sincer. Però imagino que, amb el pas del temps, algun o alguns egos ha emergit per damunt la resta i sempre que això està començant a explotar.

La caixa de pandora es va destapar a principis de juliol, quan Dani Senabre, que presentava el “Tu diràs” va explicar en antena que s’acomiadava del programa fotent una rajada bastant important.

Per aquelles èpoques, també van conèixer la notícia de que Catalunya Ràdio fitxava Jordi Costa i Sónia Gelmà, dos dels periodistes d’esports més destacats de RAC1.

A principis d’agost, RAC1 va comunicar que acomiadava Dani Senabre i Núria Riquelme.

I, lluny d’enterrar-se la polèmica, el mateix Dani Senabre va fer tres piuladades el passat 10 d’agost on apuntava directament a Joan Maria Pou, el periodista “estrella” d’esports (i des d’aquesta temporada també dirigint el “No ho sé”):

Senabre_Pou

Serà interessant descobrir com gestionen la gent d’esports de RAC1 la sortida de Dani Senabre, Jordi Costa, Sònia Gelmà i Núria Riquelme (que aquesta temporada ja no feia esports).

Potser serà el principi de la devallada de RAC1? Tot el puja acaba baixant? Morirà d’èxit l’emissora? Arrastrarà això a altres pals de palles com Jordi Basté o Toni Clapés?

Estarem atents a la ràdio.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis