Feia dies que no feia cap post recomanant una sèrie de televisió i avui toca perquè fa algunes setmanes vaig acabar de veure la primera temporada de “Bron”.

“Bron” o “Broen”, segons si es digui en suec o danès, respectivament, significa “El pont”.

Es tracta d’una sèrie de 3 temporades (jo, de moment, només he vist la primera) que passa a cavall entre Dinamarca i Suècia, concretament entre Copenhague i Malmö, que estan separades pel pont de Öresund.

Aquest pont, que dona nom a la sèrie, i que apareix de forma continuada, és l’escenari amb el que s’inicia tot plegat. Tot arrenca amb l’aparició del cos d’una persona morta, la meitat del qual està a Dinamarca i l’altra meitat a Suècia. Com que, tècnicament i legal, el cas correspon als dos països, la parella protagonista de la trama la formen una policia sueca (Saga Norén) i un policia danès (Martin Rohde).

La primera temporada, igual que les altres dues, té 10 capítols i tot gira entorn de les investigacions dels dos policies per resoldre el cas.

La Saga Norén és un personatge molt difícil de descriure, potser podríem dir que és una friki (per entendre’ns), i té el seu contrapunt amb en Martin Rohde, que sembla el normal de la parella fins que van passant els capítols i anem descrobrint que sota aquell caràcter afable s’amaguen coses del passat un tant turbulentes.

La sèrie és recomanable si us agrada la intriga, tot i que al principi hi ha alguns capítols que costen d’empassar i en el que passen moltes coses que, aparentment, són inconexes. L’estètica danesa i sueca és molt diferent a la que estem acostumats amb les sèries nord-americanes. Clar que, si l’estètica de Borgen us va enganxar, Bron també ho farà.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis