Avui comencen Les Santes, la Festa Major de Mataró i millor Festa Major del món.

Probablement tot això ho afirmi perquè jo sóc de Mataró i durant molts anys (d’adolescència i joventut) les vaig viure molt intensament, però conec bastantes persones que no són de Mataró i que alguna vegada han viscut una Nit Boja i n’han quedat enamorats.

Des de fa anys només vaig a Les Santes el 25 de juliol a les 23:30 a fer el Desvetllament Bellugós, tot i que alguns anys no hi he pogut anar.

Us podria explicar amb paraules què és això del Desvetllament Bellugós, però potser el millor és que veieu aquest parell de vídeos (el mateix vist des de dalt i des de baix):


Per cert, el millor gegant del món també és de Mataró i es diu Robafaves. A la viquipèdia en podem trobar la següent descripció:

En Robafaves és un gegant de rostre ferreny, alt i gros, amb indumentària de guerrer medieval (casc, capa, cota de malles, espasa…), que s’inspira en la figura i caràcter del rei Jaume I el Conqueridor. Té el pit engalanat de medalles i duu a la mà esquerra el pergamí amb el privilegi reial d’afranquiment de Mataró de1485 conservat a l’Arxiu Comarcal del Maresme, al cinturó hi duu fermada l’espasa mentre s’agafa la capa amb la dreta.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis