El futbol és un esport que sempre s’havia jugat els diumenges a la tarda. La majoria de partits, a més, coincidien a les 5 de la tarda.

Fa uns anys, però, van començar a jugar-se alguns partits en horaris diferents per allò de les televisions, i després per allò de les competicions europees entre setmana, alguns partits van avançar-se a dissabte.

La cosa es va anar complicant fins arribar a l’extrem que els 10 partits d’una mateixa jornada de la Primera Divisió espanyola es juguen en horaris i dies diferents.

Tot i aquest desgavell d’horaris, que ha portat a que a Cornellà s’hagin disputat 133 partits de Lliga en 32 horaris diferents, ha tocat sostre aquesta temporada 2015-2016, en que només s’hi han jugat 4 partits en diumenge en comparació amb els 9 que s’hi han jugat en dissabte. Per cert, en dilluns se n’han jugat 3 (només 1 menys que en diumenge).

A la següent gràfica podeu veure l’evolució de partits jugats en diumenge (en color verd) o en dissabte (en color blau) des que l’Espanyol juga a Cornellà:

Partits_dissabte_vs_diumenge_Cornella

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].