22 d’agost de 2008. 8:30 del matí. Jocs Olímpics de Pekín 2008.

Final del torneig de bàsquet entre Espanya i Estats Units.

Resultat final: Espanya 107 – Estats Units 118.

És el partit de bàsquet més mític i complert que recordo haver vist mai.

Per part de la selecció espanyola van jugar tots els jugadors disponibles (Calderón estava lesionat): Pau Gasol, Rudy Fernández, Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes, Carlos Jiménez, Raül López, Berni Rodríguez, Marc Gasol, Alex Mumbrú i Jorge Garbajosa.

Tots els jugadors, excepte Raül López, van anotar:

Rudy 22 punts, Pau Gasol 21, Navarro 18, Jiménez 12, Marc Gasol 11, Reyes 10, Ricky 6, Garbajosa 3, Mumbrú 2, Berni 2.

La secció d’Estats Units no era el Dream Team de Barcelona 92, però l'”equipet” no estava gens malament: Boozer, Jason Kidd, Lebron James, Williams, Redd, Wade, Kobe Bryant, Howard, Bosh, Chris Paul, Prince, Carmelo Anthony.

L’entrenador espanyol era el mític Aito García Reneses i Espanya havia guanyat Lituània a les semis. La final es plantejava com un passeig triumfal dels americans, però l’equip espanyol els va tenir contra les cordes durant tot el partit.

Espanya va arribar a posar-se 4 punts a sota a poc més de 2 minuts pel final, però un triple de Wade i una canasta de Kobe Bryant van desmoralitzar Espanya, que va veure com li pitaven 2 tècniques per protestar que als americans no els pitessin passos d’arrancada en múltiples ocasions.

Una de les demostracions que el partit va estar molt igualat i que els americans no les tenien totes queda demostrat en la manera com celebren la victòria al final del partit. És la prova més evident que van veure perillar l’or olímpic.

Una de les imatges del partit és l’esmaixada de Rudy Fernández a la cara de Dwight Howard a 5 minuts del final i que podeu veure al vídeo següent:

I si voleu gaudir i teniu una bona estona, aquí us deixo el partit sencer:

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis