1363996548675 (2)

Des de l’anunci de Quique Sánchez Flores com entrenador de l’Espanyol el nou de juny han passat quatre setmanes i crec que moltes notícies bones pels pericos.

Abans que arribés l’entrenador podríem tenir dubtes sobre el futur que pretenia edificar Chen Yansheng, però portant a Quique i no a d’altres crec que la primera pedra del nou Espanyol ja s’intuïa ambiciosa.

QSF no va venir aquí només per diners (que també). Va venir aquí perquè el President Chen li va presentar un projecte amb cara i ulls i on ell n’havia de ser una peça fonamental. Li va demanar que, a més de conformar un bon equip per estar a la meitat alta de la taula, l’ajudés a professionalitzar les estructures esportives d’un club que pretén fer un salt de qualitat en poc temps.

A l’hora de conformar la plantilla és evident, perquè els fets això ho demostren, que QSF està tirant d’agenda d’amics i coneguts. I no ho dic en to despectiu com alguns pericos s’han afanyat a criticar dient que “només porta amics”, ho dic veient el perfil de les incorporacions fetes fins el moment: Roberto, Reyes i Jurado.

Primer. Són jugadors de la seva confiança i que coneix de primera mà perquè els ha entrenat.

Segon. Són jugadors que coneixen la lliga espanyola i, per tant, no necessiten temps per adaptar-se a la competició.

Tercer. Són jugadors espanyols que no tindran problemes de comunicació amb els seus companys.

Quart. Són jugadors veterans que podran transmetre la seva experiència al vestidor i que hauran de tirar del carro.

Per tot això, sembla evident que QSF busca que aquests jugadors li proporcionin rendiment immediat a ell i a l’equip, i que això es pugui transformar, si tot va segons el guió previst, en tranquil·litat per acomodar l’equip en una posició a la classificació que permeti treballar sense pressió i créixer.

Els tres jugadors pugen el nivell de qualitat de la plantilla actual i, per tant, la mitjana de l’equip ja és millor.

Un dels principals interessats que el nou projecte arrenqui bé és QSF i, per tant, serà el primer que procurarà no disparar-se un tret al peu portant gent equivocada.

Tot això que he dit no és incompatible amb dir que cal portar més jugadors per reforçar altres línies i, probablement, tampoc cal que totes les noves incorporacions segueixin la pauta de les tres que hem fet fins ara.

Per cert, la pregunta que molts portem setmanes fent-nos és quin paper juga Ángel Gómez, el Director esportiu, a l’auca del nou Espanyol.

(Article publicat a PericosOnline).

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis