El Barça ens té acostumats a barrejar política i esport contínuament. Sembla que hi ha molts culers (no tots) que porten un temps més pendents d’ensenyar estelades que no pas que el seu equip guanyi. El Barça s’ha apropiat d’un símbol (l’estalada) i s’han fet els abanderats de la independència sense demanar permís als que són independentistes però no són del Barça.

La majoria dels polítics catalans també han barrejat política i esport, fent-se fotos com la que veiem a continuació:

Als polítics catalans i als seguidors culers se’ls ha criticat molt des dels partits constitucionalistes i des d’altres clubs. Sense anar més lluny, Albert Rivera ha dit moltes vegades que estava en contra de barrejar política i esport.

Però, divendres passat, la selecció espanyola de futbol va jugar contra Turquia en partit de l’Eurocopa, i Ciutadans va instal·lar una pantalla gegant a l’Arc de Triomf de Barcelona per seguir el partit. I Albert Rivera, que tant s’ha indignat en el passat per barrejar política i esport, va aparèixer de la següent manera:

I, per acabar, el que més m’ha arribat al cor. Sempre he dit que no entenc els que van a Cornellà a veure un partit de l’Espanyol amb una estelada o amb una bandera espanyola. Els colors de l’Espanyol són els blanc-i-blaus i crec que les ideologies polítiques les hauríem de deixar fora l’estadi perquè entrar-les dins només provoquen divisió. Doncs coincidint amb els partis de la selecció espanyola a l’Eurocopa, ja s’han vist alguns escuts de l’Espanyol a les grades per animar a la selecció. I tampoc ho he entès.

IMG_6901

No estic dient que es prohibeixi res, només faltaria. Cadascú és lliure de mostrar els símbols que vulgui (sempre que siguin legals) i on vulgui, però només demano una mica de coherència a qui ho faci.

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Advertisements