Dimecres al matí, un oient de RAC1 va tucar al programa d’en Jordi Basté (El món a RAC1) explicant que en una entrevista de treball no el van voler perquè va dir que havia d’agafar un tren de Rodalies per arribar a la feina.

Aquesta persona es diu Jordi, viu a Segur de Calafell i fa 5 anys que està a l’atur. L’entrevista de treball era a Barcelona i tot anava bé fins que l’entrevistador es va assabentar que en Jordi es desplaçaria en tren de Rodalies per anar de Segur de Calafell a Barcelona cada dia.

[Podeu escoltar tot l’àudio en aquest enllaç].

Jo crec que una empresa té tot el dret del món d’aplicar els criteris que cregui convenients a l’hora de contractar el seus treballadors. Sé que no és popular dir això, però una empresa pot decidir no voler treballadors que tinguin fills petits perquè hi ha més probabilitats de que faltin a la feina per malaltia dels menors.

Això no vol dir que es pugui preguntar en una entrevista per temes personals. De fet, un cop un advocat em va dir (no sé si és cert o no) que un entrevistat pot denunciar un entrevistador si li fa preguntes personals que, per tant, no siguin professionals i relacionades amb les seves habilitats per ocupar el lloc de treball. Potser algun advocat laboralista ens podria il·luminar?

Per tant, no confongueu el que una empresa tingui dret a fer en el moment de decidir contractar una persona o una altra amb el que legalment pugui preguntar durant una entrevista.

Dit això, crec que el principal debat que cal obrir després d’escoltar el que explicava en Jordi de Segur de Calafell és fins a quin punt el mal servei que proporciona Rodalies pot afectar la vida de les persones individuals.

 [Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis