La propera temporada serà la 23ª temporada seguida que l’Espanyol està a Primera.

Dit així potser no sembla massa destacable, però potser pren més força quan saps que l’Espanyol és el 5è equip de Primera que més temporades fa que no baixa a Segona i està entre els 5 únics equips que van viure el seu últim descens el segle passat.

En primera posició hi ha els tres equips que mai han baixat i que, per tant, en portaran 85: Athletic Club, Barça i Reial Madrid. I just per darrera hi ha el València, que l’any vinent sumarà la seva 30ª temporada a Primera.

L’últim ascens de l’Espanyol va ser la temporada 1993-1994.

A més, de les 84 temporades en que hi ha hagut campionat de Lliga, l’Espanyol només ha jugat a Segona en 4 ocasions i, a més, sempre que ha baixat, a l’any següent ha aconseguit l’ascens.

A la següent taula podeu veure els 17 equips que enguany han jugat a Primera que l’any vinent hi seguiran jugant, ordenant per número de temporades seguides a la màxima categoria. També s’indica la temporada de l’últim ascens de cadascun d’aquests equips.

A sota i en color vermell hi ha els 3 equips que han baixat a Segona. Cal destacar que el Getafe portava 12 temporades seguides a Primera i que, per tant, ocupava la 8ª posició a la taula.

Temporades_a_Primera_20160601

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis