S’ha acabat un cicle, una etapa, un malson. I, ben mirat, podria haver estat molt pitjor del que ha estat.

Un cop segellada la permanència a Primera comença oficialment l’era de Chen Yansheng al capdavant de l’Espanyol, que va aterrar fa mesos al club però que fins ara s’ha mantingut en segon pla.

Si jo fos Chen faria molta neteja a tots els nivells, com ja vaig escriure tant bon punt va saber-se que comprava la majoria d’accions. Però jo no sóc Chen ni conec els detalls del que passa a dins del club i, per tant, entendré que el canvi no sigui radical. Això sí, agrairé que s’expliquin els motius del que es faci i, sobretot, del que no es toqui.

Recentment hem vist algun vídeo del President i una entrevista a la revista del club. I, a mi, m’ha agradat el que diu. Tot fa indicar que té les idees clares i ha fet una bona diagnosi de la realitat de l’entitat, el que certifica que durant aquests mesos al capdavant però, a la vegada, mantenint-se a l’ombra, ha aprofitat per investigar i auditar tot el que es cou a les oficines de Cornellà.

Les seqüeles que deixa el danisme són evidents i aquesta temporada nefasta que ara tanquem en són la prova: apocalipsi esportiu i tansemenfotisme social. I sort que el capital xinès va arribar a temps per tornar-nos a la vida, perquè teníem un peu a l’altre barri des de feia temps. Però, per sort, tot això és el passat i no ens portarà enlloc seguir amb els retrets. Això sí, cal tenir molt en compte les lliçons apreses per no repetir els errors comesos.

Ara toca aixecar la mirada i començar a construir un futur il·lusionant amb un base econòmica sòlida. Entenc que no es podrà canviar el rumb del club radicalment en només una temporada, però sí que calen proves evidents que ens mostrin el camí de la reinvenció. Cal que el nou Consell comenci a exercir de veritat. A més dels canvis a la parcel·la esportiva, que són els més evidents, també calen gestos de cara a la graderia per poder reenganxar uns socis que se senten abandonats pel seu club des de fa temps.

Ara estem davant d’una oportunitat històrica per reinventar-nos. Intentem estar cadascun de nosaltres a l’alçada del moment i sumem perquè el futur esplendorós que un dia ens van prometre arribi d’una vegada per totes.

(Article publicat a PericosOnline).

Anuncis