El meu primer e-mail el vaig enviar el setembre de 1994, i va ser des del laboratori d’informàtica de l’Escola de Telecomunicacions.

Recordo que ens van donar una adreça de correu electrònic a tots els estudiants de primer. Era una adreça de correu molt extranya i llarga que barrejava lletres i números sense massa sentit.

Com que els que estàvem en aquell curs no teníem cap amic ni conegut de fora que tingués adreça de correu, ens vam dedicar a enviar-nos mails entre els que estàvem en aquell laboratori. La sensació de poder enviar un missatge des del teu ordinador i que el company del costat el rebés instantàniament a la seva pantalla era molt emocionant. Diria que, en certa mesura, era un fet miraculós als nostres ulls.

I, a sobre, reforçava l’orgull de pertànyer a un col·lectiu de futurs enginyers de telecomunicació, que era precisament d’on havia sortit aquell invent del correu electrònic.

Aquell setembre de 1994, fa vint-i-un anys i mig, els que estàvem tancats en aquell laboratori no podíem ni imaginar el salt que estava fent la Humanitat amb allò tant incipient de “l’Internet”.

Per cert, el primer e-mail de la història el va enviar Ray Tomlinson, un enginyer del MIT, el setembre de 1971, entre les màquines que apareixen a la foto de l’inici d’aquest post.

Els temps han canviat molt. Ahir al vespre el meu fill de nou anys i mig estava assegut al sofà, enviant un e-mail a un company de la seva classe de quart de Primària des de l’iPad. Si li explico la “batalleta” del meu primer e-mail segur que em pren per boig.

Vosaltres recordeu el dia que vàreu enviar el vostre primer e-mail?

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis