Un dels dilemes més grans que sovint ens plantegem amb amics, familiars o per les xarxes socials és l’haver de triar entre la Nutella o la Nocilla.

Jo sóc molt de Nutella i mai em trobareu prenent Nocilla.

Però avui, més que de fílies i fòbies, us vull parlar de l’origen d’aquestes dues cremes de cacao. I començo per la Nutella perquè és la millor.

La Nutella  és italiana. La produeix Ferrero i es produïr per primera vegada l’any 1946 a la ciutat d’Alba, al Piamonte italià. La va crear Pietro Ferrero i originalment era un bloc sòlid. L’any 1951 es va començar a vendre la versió cremosa sota el nom de “Supercrema”. Va ser l’any 1963 quan Michele Ferrero (el fill de Pietro) va crear el nom “Nutella” i va començar a comercialitzar-la per tot Europa. El primer pot de Nutella va sortir d’Alba el 20 d’abril de 1964.

La Nocilla és espanyola. El grup Starlux es va inspirar en la Nutella per crear un producte propi pel mercat espanyol i va sortir al mercat el 1967. La massa de la Nocilla té un terç menys de pasta d’avellanes que la Nutella. Tots recordem l’anunci amb aquella cantarella del “leche, cacao, avellanas y azúcar”, tot i que la primera campanya publicitària anava dirigida al públic més jove i l’eslògan era “Nocilla, ¡qué merendilla!”. Starlux va ser comprada per Knorr. Knorr va passar a mans d’Unilever. Finalment la marca Nocilla va passar a Nutrexpa.

La conclusió està clara: Nutella és millor perquè és l’original. La Nocilla no deixa de ser una còpia.

I vosaltres sou més de Nutella o de Nocilla?

[Aquest post forma part del “Projecte 365”].

Anuncis