L’any 61 aC, just en divorciar-se de Pompeia, Juli Cèsar va dir que la seva dona no podia estar sota sospita amb aquella frase cèlebre que ha passat a la posteritat que diu que la dona del Cèsar no només ha de ser honrada sinó que, a més, ha de semblar-ho.

Chen Yansheng, nou emperador de l’encara incipient imperi perico, sembla disposat a fer les coses bé i, a sobre, a semblar que vol fer-ho així.

Des del seu desembarcament al club ha fet una sèrie de gestos que han animat a la parròquia perica, que sembla que pot tornar a repescar la paraula il·lusió del fons de l’armari de les paraules oblidades.

La roda de premsa de presentació, aquella en que va aparèixer amb Dani a una banda i Mao Ye Wu a l’altra, va ser una bona carta de presentació. Chen va mostrar-se serè, moderat i prudent, però a la vegada convincent i demostrant que té les idees clares i que ha vingut per quedar-se. Que ara sapiguem que s’ha comprat una casa a Pedralbes és una notícia col·lateral que podria confirmar que vol mantenir un peu a casa nostra.

La carta que va enviar als socis també va ser una bona pensada. No sabem si la idea d’escriure-la o el contingut de la carta va ser seva o no però, en qualsevol cas, ho celebrem.

El fitxatge d’Oscar Duarte també sembla – a falta de veure’l en acció sobre la gespa – que serà una gran notícia. Però el que m’agradaria destacar d’aquesta incorporació és que el club ha fet públiques les xifres del traspàs, cosa totalment inaudita fins ara. Tot apunta que, a partir d’ara, els números seran menys secrets (recordem aquella frase cèlebre de que “a l’Espanyol els números són secrets”) perquè el fet que Rastar cotitzi a la borsa així farà que sigui. Transparència, que fins ara tant havíem criticat per inexistent, és una altra paraula que podem recuperar del nostre oblit col·lectiu.

Per acabar volia destacar la compra del 100% de Caicedo i, per damunt de tot, la nova clàusula de rescissió fixada en 35 milions d’euros. Dubto que mai ningú estigui disposat a comprar-lo per aquest preu, però com a mínim ja és una declaració d’intencions de Chen: qui vulgui un jugador de l’Espanyol s’haurà de rascar una mica més la butxaca que fins ara, perquè, com ell mateix va dir en la seva presentació, l’Espanyol ja no estarà obligat a vendre els jugadors que no vulgui vendre.

En poc menys d’una setmana Chen ha fet uns quants gestos molt il·lusionants. Ara només queda que el període de transició amb Dani Sánchez-Llibre d’assessor del Consell sigui el més curt possible i puguem trencar amb el passat de pèssima gestió que ens ha obligat a vendre’ns el club.

(Article publicat a PericosOnline).

Anuncis