Dissabte vam anar a l’estadi 13.293 persones, la quarta pitjor assistència a Cornellà en cent-vint partits de Lliga. Probablement, com ja he fet en algun article anterior, podríem fer un llistat molt llarg d’excuses diverses, però avui no vull parlar de les excuses.

Per esbrinar una mica millor què en pensen els aficionats, vaig llençar tres enquestes enllaçades a Twitter, i els resultats m’han ajudat a escriure el que ve ara.

La primera pregunta anava dirigida a determinar si la culpa de la baixaassistència és dels aficionats, que abandonen l’equip, o de l’equip, que no enganxa els aficionats. De les 150 persones (o comptes de Twitter, millor dit) que van respondre, el 41% diu que la culpa és de l’afició mentre que el 59% fa culpable l’equip. Evidentment, no tot és blanc o negre, i la resposta hauria d’incloure molts matisos, però la majoria es decanta per pensar que l’equip té més culpa que l’afició.

Aquest 41% que culpa l’afició s’entén una mica millor si s’analitza la resposta a la segona pregunta, que va obtenir 129 respostes: els aficionats tenen el dret o l’obligació d’anar a l’estadi?

El 71% dels votants considera que anar a l’estadi és un dret, mentre que el 29% restant pensa que l’aficionat té l’obligació d’anar-hi. Jo tinc molt clar que és un dret, en tant que fa anys que ens tracten com a clients, però n’hi ha bastants que creuen que els pericos estem obligats a anar a Cornellà. Segurament aquests gairebé 3 de cada 10 es posen el llistó d’autoexigència tant alt que, quan responen a la primera pregunta, culpen a l’afició d’abandonar l’equip pel fet de no anar a l’estadi.

I aquesta culpabilitat enllaça de ple amb el resultat de la tercera pregunta, que va obtenir 81 respostes: l’equip no guanya alguns partits per la poca assistència a Cornellà?

El 32% respon que hi ha una relació directa entre la baixa assistència a Cornellà i que l’equip guanyi menys partits dels que podria. Per altra banda, el 68% creu que no, que l’equip no deixa de guanyar per molt plenes o buides que estiguin les grades. És molt probable que els mateixos 32% que creuen que quan hi ha poca gent a l’estadi l’equip no guanya tant, siguin el 41% que culpa l’afició d’abandonar l’equip i el 29% que considera que anar al camp és una obligació.

Ara el que caldria preguntar-se és si la poca assistència a l’estadi és un reflex de la poca ambició de l’afició o si la poca ambició del club ha fet que la gent deixi d’anar-hi.

(Article publicat a PericosOnline).

Anuncis