Onze punts a la jornada dotze és un registre dolent, en concret, el quart pitjor dels últims vint anys. La mitjana de punts a la jornada dotze d’aquestes últimes vint temporades és de quinze.

Les tres temporades en que teníem menys d’onze punts a la jornada dotze va haver-hi canvi d’entrenador, i sempre abans de la jornada catorze.

A la 2002-2003 portàvem vuit punts i Javier Clemente havia estat destituït a la jornada deu. A la 2012-2013 portàvem nou punts i Mauricio Pochettino va ser destituït a la jornada tretze. A la 2003-2004 portàvem deu punts, Juande Ramos havia estat destituït a la jornada cinc i Ramon Moya seria destituït a la jornada catorze.

Totes aquestes destitucions en el passat recent certifiquen que portar onze punts a aquestes alçades del campionat és dolent.

El panorama de desembre és esperançador: dissabte rebem el Llevant (jornada tretze), després anem al Camp Nou (jornada catorze), rebem el Granada (jornada quinze) i tanquem l’any anant al camp del Rayo (jornada setze). Tres equips d’allò que anomenem “la nostra Lliga”.

En el millor dels casos, si guanyem al Llevant, al Granada i al Rayo, i descomptant que al Camp Nou serà pràcticament impossible rascar cap punt, ens podríem plantar amb vint punts a la jornada setze. Això faria que ens col·loquéssim en números d’una temporada que es podria considerar normal, ja que la mitjana de punts a la jornada setze és de vint-i-un.

Tot el que no sigui sumar nou punts durant el mes de desembre ens seguirà fent estar en una zona molt perillosa de la classificació i cada cop amb menys temps de reacció.

No sé fins quan cal donar marge a Sergio perquè deixi de fer experiments amb el sistema de joc i trobi la tecla adequada, però crec que al club no li ha de tremolar el pols a l’hora de començar a posar-li ultimàtums. La seva feina, i per la que cobra un bon sou, és sumar punts. Per molt bé que ens caigui i per molt que sigui de la casa, l’hem de valorar com un professional i exigir-li els resultats que li exigiríem a qualsevol.

Sabíem que era una aposta arriscada i, com a tal, podia sortir bé o malament, que és el que fins ara està passant. Començar a parlar d’ultimàtums a Sergio no ens hauria de fer caure els anells.

(Article publicat a PericosOnline).

Anuncis