Dels últims 19 partits de Lliga que hem jugat sense Sergio García, no n’hem guanyat cap: 8 empats i 11 derrotes.

No volia començar l’article espantant al personal per la més que probable baixa de Sergio en el partit de diumenge contra el Depor. Només volia posar de manifest una dada demolidora que evidencia la dependència que en té l’equip.

Sergio García va arribar al club l’estiu de 2010. Des de llavors han passat 4 temporades completes i 8 partits (160 partits de Lliga).

D’aquests 160 partits, Sergio n’ha jugat 118 (106 com a titular), el que equival al 74% del total. Això vol dir que entre lesions (la majoria) i sancions, se n’ha perdut 42 (26%).

Si comparem els resultats de l’equip quan Sergio ha jugat amb els de l’equip sense Sergio, les dades també resulten demolidores. Quan Sergio ha jugat, l’equip ha sumat el 43,5% dels punts. Quan Sergio no ha jugat, només hem sumat el 28,6% dels punts en joc. Queda clar, doncs, que ens convé que Falete jugui.

Si acostem el zoom veiem que, quan Sergio juga, guanyem més d’1 de cada 3 partits (36,4%), mentre que en perdem 2 de cada 5 (42,4%). Per contra, quan Sergio no juga, només guanyem 1 de cada 5 partits (19%) i en perdem més de la meitat (52,4%).

SergioGarcia_03

La producció de l’equip amb Sergio al camp també és millor (1,19 gols a favor per partit) que quan no hi és (1,05 gols per partit). I, curiosament, quan ell juga també ens marquen menys gols (1,35 gols per partit) que quan no ho fa (1,55). Probablement, el fet de tenir-lo al camp fa que tinguem la pilota més estona i, per tant, les probabilitats d’encaixar gols baixen.

Per acabar, us vull deixar una gràfica que evidencia que Sergio ha anat millorant els seus registres cada temporada des que va arribar a Cornellà. Ha millorat en tant que cada any ha anat jugant més partits (perquè s’ha lesionat menys), ha tingut més ritme de joc i, en conseqüència, ha acabat marcant més gols.

SergioGarcia_1

La progressió ascendent de les barres verdes de la gràfica (partits com a titular) és directament proporcional al número de gols marcats (línia blava). Enguany porta 3 gols en 8 jornades. Si mantingués aquest ritme, la projecció a la jornada 38 seria de 14,25 gols, que suposaria la seva millor marca amb la samarreta blanc-i-blava.

(Article publicat a PericosOnline).

Anuncis