El 5 de desembre de 2013 el Tribunal Suprem va confirmar una sentència de l’Audiència de Màlaga per la que es condemnava a José María Del Nido (exPresident del Sevilla F.C.) a 7 anys i mig de presó i a 15 anys d’inhabilitació per ocupar càrrecs públics, a més d’una multa de 2,7 milions d’euros.

En concret, Del Nido va ser declarat culpable de delictes continuats de frau, malversació de fons públics i prevaricació, en una trama de saqueig de fons de l’Ajuntament de Marbella a través de factures per serveis jurídics que no van arribar a realitzar-se, entre els anys 1999 i 2003 i mentre Julián Muñoz era l’alcalde de la ciutat malagenya.

La setmana passada vam conèixer que Joan Collet, President del R.C.D. Espanyol, havia signat una petició d’indult del condemnat José María Del Nido.

Es veu que va signar a títol personal, tot i que suposo que si li van demanar que signés deu ser pel seu càrrec de President d’un club de futbol.

Avui Joan Collet ha dit que potser es va equivocar signant la petició d’indult, però jo el que li demano és que ens expliqui per què va signar l’indult d’un delinqüent condemnat per la justícia, perquè no acabo d’entendre quin benefici en pot treure l’Espanyol i sí que em venen al cap molts possibles perjudicis.

Per altra banda, crec que el club hauria d’emetre un comunicat oficial desmarcant-se clarament de la petició d’indult.

Anuncis