Avui us porto un article d’aquells plens de números i que suposo que als que són de lletres se’ls pot fer feixuc. Demano disculpes avançades.

I és que jo sóc dels que pensa que no hi ha res més objectiu per fer comparacions que els números i les estadístiques.

He fet un petit estudi dels números en Lliga dels últims catorze entrenadors de l’Espanyol fins a dia d’avui (de la temporada actual he agafat les catorze jornades disputades), des de que les victòries a la Lliga sumen tres punts i des que hi ha vint equips, és a dir, des de la temporada 1997-1998. En aquestes últimes quinze temporades hi ha tres entrenadors (Javier Clemente, José Antonio Camacho i Paco Flores) que ja havien entrenat l’equip prèviament, però per fer la comparativa només he agafat els seus resultats a partir de l’estiu de 1997.

En número de partits dirigits, Pochettino és el líder destacat amb 146 partits, seguit de Paco Flores (94), Lotina (76) i Valverde (76). Javier Aguirre ocupa la sisena posició amb 39 partits.

Pel que fa al percentatge de punts sumats, només hi ha un entrenador que hagi sumat més de la meitat dels punts en joc. Es tracta de Miguel Ángel Brindisi, que va aconseguir el 50,6% dels punts. El segueix Camacho (46,5%), Flores (45,4%) i en quarta posició ja tenim a Javier Aguirre (45,3%). Per tant, podem concloure que Javier Aguirre és l’entrenador que més percentatge de punts ha sumat en Lliga dels últims dotze anys (des de Paco Flores la temporada 2001-2002).

Finalment, si entrem en l’apartat de gols, trobem que només tres dels últims catorze entrenadors han tingut un balanç (gols a favor menys gols en contra) positiu: Camacho, Brindisi i Flores. Dels altres onze, Javier Aguirre és qui està més a prop de girar la tendència, ja que porta 47 gols marcats per 49 encaixats.

Podem concloure que, amb els números a la mà, Javier Aguirre és el millor entrenador de l’Espanyol des de la temporada 2001-2002. Al cap i a la fi, l’objectiu principal d’un entrenador és aconseguir el major número de punts possibles.

Si voleu ampliar la informació, al meu blog hi podeu trobar algunes gràfiques.

(Article publicat a PericosOnline).

Anuncis