Fa uns dies que Joan Collet va sortir en roda de premsa a la Vall d’Aran per dir que no entenia el pessimisme que envolta el club. El seu to va ser contundent i es va mostrar enfadat perquè només es parla de temes econòmics i perquè té la sensació “com si el club estigués sempre a punt de baixar la persiana”.

Mirat fredament i en perspectiva sembla com si el deute que arrossega el club, que volta els cent vuitanta milions d’euros (trenta mil milions de pessetes) sigui una invenció d’aquests famosos pessimistes que tot ho critiquen (critiquem).

Faria bé el President i el seu Consell d’Administració d’analitzar el perquè s’ha arribat a aquest clima de desil·lusió que envolta l’entitat des de fa mesos – i anys -, enlloc de sortir a atacar els que denuncien les mancances en la gestió del club.

L’equip directiu encarregat de governar qualsevol empresa – i l’Espanyol és una S.A.D., com va quedar prou demostrat en l’última Junta General de la vergonya – té la responsabilitat que la màquina funcioni. Si el club està en crisi econòmica, esportiva i social, el pes de redreçar el rumb és dels qui tenen el poder de traçar l’estratègia i de decidir les accions necessàries perquè el futur sigui viable en tots aquests àmbits.

La responsabilitat d’acabar amb el pessimisme i la desil·lusió que ha portat a molts socis a llençar la tovallola i abandonar – com cada estiu s’evidencia amb la fugida d’aficionats de Cornellà – és del Consell d’Administració. I, de pas, en les compareixences públiques del President també seria desitjable que transmetés una mica d’il·lusió i trempera als que l’escoltem.

El clima de pessimisme no és contra la persona de Joan Collet, sinó contra una manera de fer les coses que fa massa anys que s’ha instal·lat al club. Els que denunciem l’acció de govern no volem cap mal a l’Espanyol, en contra del que sembla quan s’escolta segons qui. Precisament perquè volem que hi hagi un futur, cal seguir tibant la corda i aixecant la mà per denunciar quan les coses no funcionen.

(Article publicat a PericosOnline).

Anuncis