Segon partit de Lliga i segona derrota de l’Espanyol. Una cosa que, fins ahir, només havia succeït 12 vegades en les 82 temporades de campionat de Lliga.
La temporada comença malament, com si l’estiu no hagués servit per fer punt i apart al final nefast de la temporada passada. Ahir la grada va despedir l’equip amb crits contra el Consell d’Administració, igual que en l´últim partit de l’any passat contra el Sevilla.
Curiosament el número d’espectadors d’ahir (16.923) va ser pràcticament clavat al del Sevilla (16.627), que havia estat la pitjor entrada de la temporada. Està clar que ahir l’horari i el dia (dissabte d’agost a les 21h) no acompanyaven massa, però es palpa molta desil·lusió entre la pericada. Entre d’altres coses, els rumors diuen que el número de socis ha baixat en 7.000, una debacle.
Queden cinc dies per tancar el mercat de fitxatges i tothom espera que es puguin fer un parell d’incorporacions que permetin una mica d’oxígen a un equip que ha començat generant molt dubtes i temors entre l’afició.
Jo no sé si patirem o no, però les 12 vegades en tota la història que l’equip ha començat amb 2 derrotes, han estat de patiment: mai hem acabat entre els 9 primers.
Us deixo alguns tuits estadístics que he piulat avui a Twitter:

– Ahir 16.923 espectadors a Cornellà. La temporada passada només va haver-hi 1 jornada pitjor, la última contra el Sevilla (16.627).

– La baixa afluència de públic a Cornellà pot ser pel dia (dissabte d’agost), però l’efecte desil·lusió també deu ser important.

– La temporada passada, en el #RCDE – Zaragoza va haver-hi 29.310 espectadors a Cornellà. L’horari (diumenge 12h) acompanyava. Resultat: 0-2.

– En 82 temporades, el #RCDE ha perdut els 2 primers partits de Lliga en 13 ocasions (comptant l’actual).

– ATENCIÓ. Sempre que el #RCDE ha perdut els 2 primers partits de Lliga (12 vegades), MAI ha acabat la temporada entre els 9 primers.

Anuncis