La setmana passada es va filtrar una imatge del que podria ser la samarreta de l’Espanyol de la propera temporada. Més enllà de que agradi més o menys (jo prefereixo les samarretes de l’Espanyol amb menys franges però més amples), el que ha generat més polèmica és que, per primera vegada en 112 anys d’història, lluirem la senyera catalana.
Jo sóc dels que penso que l’Espanyol és un club esportiu que no hauria d’entrar en política.
Alguns diuen que portar la senyera és un senyal de normalitat, que som un club català fundat per catalans i que no deixa de ser una imatge institucional que ens representa a tots.
Doncs mireu, per la mateixa regla de tres, també podríem lluir una bandera “rojigualda” que, encara que a alguns ens pesi, també ens representa a tots, institucionalment parlant.
El que trobo greu és que no obtenim cap mena de benefici de portar la senyera a la samarreta. Més aviat obtenim discussions internes, entre els dels dos extrems. No és més fàcil portar només els colors blanc-i-blaus a la samarreta i a les banderes que mostrem a l’estadi? No és més fàcil fer-ho així per integrar el màxim número de persones possible, enlloc d’excloure les que es puguin sentir incòmodes?
Analitzant-ho fredament només trobo una resposta possible a la filtració: una nova cortina de fum.
Us deixo tres articles que vaig esciure a PericosOnline relacionats amb aquest tema:
– “Ni toros ni estelades“, 27 agost 2009
– “Himnes i banderes“, 12 setembre 2011

Anuncis