Ni érem tan bons fa un parell de setmanes ni som tan dolents ara. Ni estar en posició Champions a la jornada 23 amb 33 punts (puntuació més baixa des que hi ha lliga de 3 punts) era normal ni tampoc és normal caure 7 posicions en 2 jornades. No era normal entrar a Champions sumant 2 punts de 9, ni tampoc és normal caure 7 posicions perdent 2 partits.

I tot plegat no és normal perquè hi ha un bon grapat d’equips que estem molt igualats a la classificació. Una situació que et recompensa pujant massa posicions quan guanyes però que et castiga severament enfonsant-te de cop quan perds.

Certament, és imperdonable perdre a casa contra el Saragossa i el Llevant. Contra el Saragossa perquè arribava a Cornellà havent guanyat només 2 partits en 22 jornades. I contra el Llevant perquè va venir a casa nostra a veure-les venir, per molt que ara estigui classificat en posició de Champions.

Perdre a Madrid és normal. Perdre de la manera que es va fer no és normal. Com tampoc és massa normal que Pochettino encara no hagi aconseguit marcar-li cap gols als blancs des que és entrenador de l’Espanyol.

Però tot això ja ha passat. Dilluns era el dia per esquinçar-nos les vestidures. Avui ja no, perquè els dies passen, les jornades s’acceleren i arriba l’hora de la veritat. Queden 13 jornades i no s’hi val a badar.

El Rayo ha de ser la primera víctima del canvi de tendència de resultats. Luis García va sortir victoriós amb el seu Saragossa. Valdo va sortir victoriós amb el seu Llevant. Tamudo no sortirà victoriós amb el seu Rayo. No. I la teoria és fàcil: seria normal que marqués, és un golejador, però com que estem vivint una temporada del tot anormal, és impossible (bé, improbable) que Tamudo ens marqui diumenge. I, si marca, és igual, perquè el seu gol no servirà per endur-se cap punt.

Queden 13 partits, dels quals 7 a casa (Rayo, Racing, Màlaga, Reial Societat, València, Sporting, Sevilla) i 6 a fora (Betis, Vil·la-real, Osasuna, Atlètic de Madrid, Barça i Granada).

Aquesta és la nostra lliga ara. 13 partits, 39 punts. La Champions està a només 5 punts i l’Europa League a només 4. I tot això, tenint en compte que només hem sumat 2 dels darrers 15 punts.

La història i les probabilitats diuen que el més normal és que no juguem a Europa la temporada vinent. Però jo no llençaria la tovallola, en aquesta Lliga hi ha massa anormalitats.

Anuncis