Que segueixin existint Reis en ple segle XXI és un atac a la intel·ligència de l’espècie humana.
Entenc que hi hagi d’haver un cap d’Estat, igual que hi ha d’haver un President (o Primer Ministre), però que el cap d’Estat ho sigui per gràcia de Déu no m’hi cap al cap. És com allò del Caudillo de España, que ho era “por la gracia de Dios”.
És intolerable que una persona sigui noble pel sol fet de néixer-hi. I que, a sobre, tingui la vida solucionada faci el que faci, sigui llest o tonto, sigui alt o baix, sigui de dretes o d’esquerres. I que, vivint en una democràcia com en la que vivim, on suposadament els ciutadans decideixen les coses a les urnes, no podem pronunciar-nos sobre si volem seguir mantenint una estructura de l’Edat Mitjana.
La Casa Reial va anunciar ahir que el 2011 ha comptat amb una assignació de 8,43 milions d’euros, que en pessetes (ara que fa 10 anys que no en tenim), seria un número tal com 1.402.633.980. També ens diuen que el 2011 els han reduït l’assignació un 5,2% i que el 2012 pensen congelar-la.
El cap de l’Estat ha de ser escollit democràticament i no tenim per què mantenir tota la seva família. I ja no diguem si part d’aquesta família és corrupte.

Advertisements