Avui m’he aixecat amb un dubte que fa dies que em turmenta. Tinc ganes que l’equip es classifiqui per jugar a Europa la propera temporada, però per altra banda crec que pot ser contraproduent, o sigui, que ens pot comportar més patiment del necessari a la Lliga.

De bon matí he deixat una piulada a Twitter que intentava sintetitzar aquesta sensació: “Tinc dubtes de si seria bo jugar l’Europa League la propera temporada. Potser seria contraproduent? #RCDE”.

Classificar-se per Europa té molts punts a favor. D’entrada disputaríem una competició que té un deute històric amb nosaltres, després de les dues finals que hem perdut rastrerament. O sigui, no seria descabellat afirmar que jugar l’Europa League pot ser una oportunitat de guanyar un títol. Difícil, molt difícil, però assolible. Jugar a Europa serveix per a que els nostres jugadors creixin. Tenir experiències diferents de les que tens habitualment (jugar la Lliga espanyola) a la llarga comporta més coses bones que dolentes. Si ens passegem pels camps europeus, el valor al mercat dels nostres jugador, indubtablement, augmenta. I ja posats a acceptar que som més venedors que compradors, doncs millor per a nosaltres si som capaços de tenir un “producte” que tingui un preu, de sortida, el més alt possible.

Però jugar una altra competició també té riscos. Està demostrat que els clubs com el nostre que, malauradament no estan habituats a jugar a Europa cada temporada, tenen seriosos problemes a la competició domèstica, la Lliga. Evidentment això no es compleix sempre i no tindria perquè passar-nos a nosaltres, però, com deia més amunt, som un club venedor (encara que no ens agradi) i, per tant, malacostumat a despendre’ns cada estiu (i algun hivern també) de peces clau de la plantilla, alhora que incorporem jugadors que molts cops triguen temps i ajuda a acoplar-se.
Jugar a Europa comporta un desgast extra, tant pel que fa al físic (partits entre setmana, viatges llargs, major risc de lesions) com al mental (poc habituats a jugar més d’una competició, desgast psicològic si en alguna competició no s’està donant la talla).

Al final tot dependrà de quins jugadors clau siguem capaços de retenir aquest estiu. Anant a Europa tenim un punt més a favor nostre per aconseguir convèncer-los que es quedin, però em temo que amb això no n’hi haurà prou. L’oferta econòmica serà tant o més important per a la majoria d’ells. I en aquest aspecte partim en clara desavantatge.

Tornant al Twitter. La meva piulada ha generat un debat interessant, que m’ha empès a escriure aquest article, a partir d’alguns arguments que s’hi ha dit. Així doncs, haig de donar els gràcies a tots els tuitares pericos que s’han afegit a la conversa. Per acabar, de 22 que han opinat, 14 (64%) prefereixen anar a Europa i 8 (36%) no.

PD: Encara hi ha algú que dubti de fer-se un compte a Twitter? Va!

(Article publicat a PericosOnline)

Anuncis