Vull comentar breument l’Assemblea del Barça de dissabte des del punt de vista d’un perico i sense ganes de ser crític amb l’entitat. Avui no vull rajar del Barça, de veritat, vull donar la meva opinió objectiva com a no culer.

D’entrada vull dir que em va semblar un exercici de transparència envejable el que va fer la Junta Directa actual actual del club blaugrana, encapçalada per Sandro Rosell. Més enllà d’interpretacions subjectives de si actuen des de la revenja o no, aquí no hi vull entrar perquè són opinions, el fet de presentar els números i preguntar als socis (que són els propietaris del club) si volen que els jutges decideixin sobre la mala gestió de la Junta de Laporta, ho trobo digne d’un dirigent valent. Van dir en campanya electoral que aixecaria les catifes i ho estan acomplint.

La llei de l’esport obre la porta a poder preguntar als socis si volen portar davant del jutge una Junta directiva que tanqui el seu mandat amb pèrdues i així ho han fet.

Evidentment ara la caverna mediàtica “mesetària” hi sucarà pà i la pau social al club que volia aconseguir Rosell serà pràcticament impossible aconseguir. La Guerra Civil està servida i més encara després de sentir Laporta aquest migdia al col·legi de periodistes. Ja té l’excusa perfecta per opinar sempre que vulgui. El famós “entorn” torna a tenir cara.

Us recomano la lectura del post de Gurusblog [“Analizando los ajustes de los resultados del FC Barcelona“] en el que analitzen les diferències entre els números presentats per Laporta (+11,1 MEUR) i els de Rosell (-79,7 M€). De la lectura es desprèn que la Junta de Laporta ha fet massa (diguem-li) errors en la presentació dels seus números.

Per acabar us deixo el link a la presentació de la Due Dilligence que es va fer a l’Assemblea. Val la pena dedicar-hi una estona per analitzar els números.